Alla samlingarMowin appen
Lägga till material på arbetsorder
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du lägger till material på en arbetsorder

1. Se till att du är på fliken "Arbetsorder" ikon av en skiftnyckel. Välj din önskade arbetsorder

2. Gå till "Material"

3. Lägg till material:

Det finns två sätt att lägga till material:

Alternativ 1: Klicka på knappen -(+) i det övre högra hörnet.

Alternativ 2: Klicka på knappen "Lägg till material".

💡 Tips: Klickar du på knappen som är längst uppe i högra hörnet, (kugghjulet), får du upp inställningar för filtrera din sökning
utpris, visa inpris, visa täckningsgrad samt bilder.

Sök material

Filtrera din sökning Längst upp i displayn kan du på högersida se en knapp som föreställer en "lista". Här kan du filtrera de listor, grossister, prislistor du vill ha med i din sökning. Du filtrerar genom att trycka på de som du vill filtrera bort.

1. På sökrutan: Du kan söka på material, grossist, antal för att hitta din vara som du vill lägga till. ( Exempel nedan har vi sökt på "lampa" därefter kommer alla artiklar upp som innehåller detta sökordet. Du bläddrar dig fram till den varan du vill lägga till.)

2. Klicka på artiklen du vill lägga till

3. Välj antal: du kan lägga till genom att antingen skriva antalet i (antal rutan) eller så använder du dig av plus och minustecken för att lägga till fler.

4. Klicka på "Lägg till": Sedan klickar du på knappen "lägg till" uppe i högra hörnet för att lägga till din vara.

✋🏼 Du som administratör eller med utökad behörighet
​ kan justera inpris, utpris , rabatt, påslag, enhet, RSK samt EAN

Scanna artikel

1. Scanna in artikelnummer: Under sökrutan på vänster sida finns en kameraikon för att skanna in artikelnummer direkt i Mowin.

(behörigheter, ean kod, skanna egna artiklar, QR koder, skapa egna listor att scanna <länk till Robbans QR-kod scanning grej)

Skapa egen artikelrad

Har du köpt något utanför dina vanliga grossister, så kan du lägga till en artikelrad utan att spara artikeln i en egen prislista.

1. Navigera till Material > Lägg till material

2. Klicka på knappen 'Egen artikel'

3. Fyll artikelnummer* och artikelnamn* (krav), och andra fält

4. Nu ligger artikeln på arbetsordern men är inte sparad i någon lista.

Hur du favoritmarkerar artiklar

1. Gå till den önskade arbetsordern.

2. Navigera till fliken "Material".

3. Klicka på (+)- ikonen i det övre högra hörnet eller
    på knappen "Lägg till material".

4. Sök efter det material du vill favoritmarkera.

5. Klicka på artikeln för att välja den.

6. Klicka på stjärnan som finns under bilden till höger på skärmen för att favoritmarkera artikeln.

7. Välj den önskade listan att lägga till artikeln i.

8. Klicka på "X" för att återgå

🖐🏼 För att skapa en ny favoritlista - behöver du ha administratör behörigheter och kan i dagsläget endast skapas via en dator.

Hur hittar jag min favoritmarkerade artikel?

1. Öppna den önskade arbetsordern.

2. Gå till avsnittet för material

3. Klicka på (+)- ikonen med ett plus i det övre högra hörnet
    eller knappen "Lägg till material".

4. Klicka på listan i det övre högra hörnet av skärmen.

5. Här kan du filtrera din sökning för att endast visa "favoriter".

Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan eget material och egen artikelrad?

Skillnaden mellan "eget material" och "egen artikelrad" är att när du lägger till en egen artikelrad, betyder det att du har köpt något utanför dina grossister och behöver dokumentera det i arbetsordern. Å andra sidan, när du lägger till "eget material", skapar du en ny artikel i som i ditt företag äger eller hanterar.

Vad gör jag om jag inte hittar det material jag letar efter?

Kontrollera stavningen och eventuella fel i söktermen för att säkerställa att den är korrekt. Använd olika söktermer eller beskrivningar som kan vara relaterade till det material du letar efter.

Kan jag redigera eller ta bort material efter att det har lagts till en arbetsorder?

Ja, du kan redigera eller ta bort material som har lagts till på en arbetsorder om du är den som lagt till materialet eller om du är administratör. Du kan vanligtvis göra detta genom att gå till arbetsordern där materialet har lagts till och sedan leta efter alternativ för redigering eller borttagning.

Vad händer om jag lägger till fel material på en arbetsorder? Kan jag ångra det?

Du kan enkelt ta bort ditt material igen om du klickar på den artikeln du vill ta bort, scrollar längst ner och klickar på knappen "ta bort"

Vad ska jag göra om jag inte har behörighet att lägga till material på en arbetsorder?

Om du inte har behörighet att lägga till material på en arbetsorder bör du kontakta ansvarig för att be om de nödvändiga behörigheterna. Administratören kan behöva justera dina användarbehörigheter för att ge dig tillgång till den funktionen.

Jag hittar inte artiklarna eller de visar 0 kr

Om dina priser inte stämmer eller saknas helt har du troligtvis ett utdaterad rabattbrev. du kan läsa mer om detta i denna artikeln https://app.intercom.com/a/apps/htvobna0/articles/articles/8979213/show