Beginnen met Perifit Care
Inleiding over de Perifit Care
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is Perifit Care?

Perifit Care is een Kegel-oefenapparaat dat twee krachtsensoren gebruikt (zie het artikel Superficial & Deep Sensors) om je bekkenbodemcontracties en je intra-abdominale druk te meten.

Je Perifit Care maakt verbinding met een app waarmee je videospelletjes kunt spelen op basis van de samentrekkingen van je bekkenbodem. Deze technologie wordt biofeedback genoemd.

De resultaten van je trainingen worden geanalyseerd, zodat je je verbetering kunt meten en gemotiveerd kunt blijven tijdens de hele reis naar een probleemloze bekkenbodem, terwijl je zelfbeschadiging door een ongewenste intra-abdominale druk tijdens de training voorkomt.

Waarom Perifit Care gebruiken?

Van Kegel-oefeningen is klinisch aangetoond dat ze de blaascontrole verbeteren, het herstel na de bevalling versnellen en het risico op een verzakking verminderen.

Meerdere onderzoeken tonen aan dat biofeedback van de bekkenbodem een van de meest effectieve methodes is om Kegel oefeningen te doen.

Maar niet alle Kegel-oefeningen zijn hetzelfde. De Perifit Care sonde en programma's zijn ontworpen door topbekkenbodemdeskundigen om je het beste resultaat voor je inspanningen te geven. De contractiepatronen die in de spellen worden gebruikt, zijn gebaseerd op therapeutische protocollen met bewezen wetenschappelijke efficiëntie.

Perifit Care ontwerp

Sensoren

Perifit Care bestaat uit twee krachtsensoren:

1. De oppervlakkige sensor meet de kracht die wordt uitgeoefend langs de voor-achter-as (de as die door de lotus en de aan/uit-knop loopt). Dit is de as waarlangs de bekkenbodemspieren trekken wanneer u een bekkenbodemcontractie uitvoert.

2. De dieptesensor meet de kracht die langs de transversale as wordt uitgeoefend, wat een uitstekende manier is om de intra-abdominale druk te meten en uiteindelijk om de kwaliteit van je bekkenbodemcontracties te beoordelen. Zoals we later zullen uitleggen, moet de intra-abdominale druk geminimaliseerd worden.

Kraag

Daarnaast heeft uw Perifit Care een witte kraag met daarop de AAN/UIT-knop en de LED-indicator. Als de LED groen knippert, staat uw probe AAN.

Draad

Tot slot communiceert de Perifit Care met uw apparaat via een Bluetooth-antenne aan het uiteinde van de witte draad.

Perifit Care+ ontwerp

Sensoren

Perifit Care+ bestaat uit twee krachtsensoren:

1. De oppervlakkige sensor meet uw weeën en ontspanningen

2. De diepe sensor detecteert intra-abdominale druk en onjuiste weeën

Staart

Aan het uiteinde van de staart van uw Perifit Care+ vindt u de AAN/UIT-knop en de LED-indicator. Als de LED wit knippert, staat uw sonde AAN.

Uw Perifit Care+ communiceert ook met uw apparaat via een Bluetooth-antenne aan het uiteinde van de staart.