Apparaatzorg & Probleemoplossing
Mijn Perifit Care beweegt of schuift in/uit
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb je ervaren dat je Perifit probe beweegt of in/uit glijdt tijdens je trainingssessies? Dit kan oncomfortabel zijn en de nauwkeurigheid van uw metingen beïnvloeden, wat leidt tot frustratie en uitdagingen bij het behalen van uw trainingsdoelen.

Oorzaak

Beweging van de Perifit tijdens de training kan aan verschillende factoren worden toegeschreven:

• De vorm en het ontwerp van het Perifit Care-apparaat, dat mogelijk niet perfect aansluit op je anatomie.

• Verzakking: Uw organen drukken op de Perifit Care, wat vrij normaal is.

• Intra-abdominale druk van andere delen van het lichaam, zoals de buik of billen, die het implantaat per ongeluk van zijn plaats kan duwen.

Oplossing

Overweeg de volgende tips om te voorkomen dat Perifit verschuift en voor een comfortabelere en effectievere trainingservaring te zorgen:

• Draag ondergoed boven uw Perifit-sonde voor extra ondersteuning en stabiliteit tijdens de training. Zorg ervoor dat de antenne (witte of paarse staart) bloot blijft liggen en naar je buik gericht is voor een optimale verbinding. Als dat niet helpt, probeer dan je Perifit Care op zijn plaats te houden met je vingers.

• Als dat comfortabel is, breng je het Perifit-apparaat in zonder glijmiddel te gebruiken. Het apparaat is gemaakt van siliconen van medische kwaliteit en zou soepel moeten kunnen worden ingebracht zonder dat je hoeft te smeren.

• Experimenteer met verschillende trainingsposities om uit te vinden wat voor jou het beste werkt. Trainen terwijl u plat op uw rug of op uw zij ligt (met Perifit Care) of zit (met Perifit Care+) kan helpen om bewegingen te minimaliseren en het apparaat op zijn plaats te houden.

• Let op uw bekkenbodemcontracties en probeer ze te isoleren van omliggende spierbewegingen. Concentreer je op het behouden van de juiste techniek en controle tijdens je trainingssessie. Je kunt de Kegelcoach gebruiken om je techniek te verfijnen.

• Als je Perifit Care+ gebruikt, gebruik dan de siliconen ring uit de originele verpakking of, als je er geen hebt ontvangen, neem dan contact op met ons supportteam zodat we je er een kunnen toesturen. Door de ring aan de basis van de staart van het apparaat te plaatsen, kunt u het stabiel houden en beweging tijdens de training voorkomen.

Door deze strategieën toe te passen en rekening te houden met de bewegingen van uw lichaam, kunt u de beweging van de Perifit minimaliseren en de effectiviteit van uw trainingssessies maximaliseren.

Als je tegen uitdagingen aanloopt of nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons supportteam via de knop ? van de app voor hulp en begeleiding. We zijn er om u te helpen het meeste uit uw Perifit-ervaring te halen en vol vertrouwen uw doelen voor een gezonde bekkenbodem te bereiken.