Evidos app
Hoe werkt de Evidos app?

Evidos App, Transactie aanmaken, iOS, Android

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Sinds kort hebben wij een nieuwe productnaam: Signhost. De app is momenteel nog in de oude stijl en hanteert onze vroegere productnaam: Evidos.

Om aan de slag te kunnen met de Evidos app dien je eerst de app te downloaden en een account aan te maken. Hierover lees je meer in het artikel Aan de slag met de Evidos App!

Wil je de Evidos App gebruiken om jezelf te identificeren? Bekijk het artikel Identificatie via de Evidos App.

Eenmaal ingelogd in de app zie je vanuit het beginscherm de volgende opties:

• Instellingen (in de linkerbovenhoek)

• Open transacties

• Concept transacties

• Getekende transacties

• Nieuwe transactie

Instellingen:

Links boven in het scherm kun je naar de Instellingen. Vanuit hier kunnen de account gegevens en de standaard transactie instellingen worden aangepast, zoals:

• Standaard onderwerp

• Standaard uitnodiging bericht

• Herinnering (er wordt na X dagen een herinnering verstuurd naar de ondertekenaar)

• Verloopdatum (geldigheid van de transactie in dagen)

• Standaard verificatie methode

• Taal van het ondertekenverzoek

• Standaard referentietekst

• Paraaf

• Waarmerk

• Verstuur het getekende document naar de ondertekenaar

• Stuur e-mail notificaties naar de verzender

• Verstuur in volgorde

Nieuwe transactie aanmaken

Vanuit het beginscherm kun je onderaan kiezen voor Nieuwe transactie.

• Voeg de eerste ondertekenaar toe. Via het adresboek is het mogelijk om eenvoudig contacten toe te voegen direct vanaf het apparaat. Klik op Volgende om door te gaan en indien nodig een extra ondertekenaar toe te voegen.

• Voeg vervolgens het eerste document toe. Kies voor Handtekening positie toevoegen om de locatie van de handtekeningen te bepalen.

• In de laatste stap kun je de uitnodigingstekst voor de ondertekenaar(s) wijzigen, een referentie en verloopdatum meegeven en eventueel de opties Waarmerken en Paraferen aanzetten.

Open transacties

Bij Open transacties vind je de reeds uitgestuurde transacties die via de Evidos app zijn aangemaakt. Dit betreft de transacties welke nog niet door (alle) ondertekenaar(s) zijn ondertekent. Door te klikken op de Transactie kom je bij de Transactie gegevens.

• Transactie informatie (status, aanmaak datum, geldigheid)

• Ondertekenaars: (naam, mailadres en de mogelijkheid om de transactie nogmaals te versturen)

• Documenten

• Audit trail

• Transactie intrekken

Concept transacties

Wanneer je een transactie aanmaakt, maar nog niet wil versturen kan de transactie geplaatst worden onder Concept transacties.

Getekende transacties

Wanneer het ondertekenverzoek succesvol door alle ondertekenaars is getekend is de transactie terug te zien onder de getekende transactie. Vanuit hier kunnen de getekende stukken ook handmatig gedeeld worden via de Deel knop.

Ook de geannuleerde en gefaalde transactie zijn terug te zien onder de transactie Ondertekend. Let op! Na 30 dagen is niet meer mogelijk om de getekende stukken te downloaden.

Ons support team helpt je graag verder via de chat of mail naar support@signhost.com