Koordinatsystem för projektet

Här beskrivs hur du anger koordinatsystem och geoidmodell för projektet.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att ändra koordinatsystem och geoidmodell för projektet:

1. Öppna projektet som Företagsadmin.

2. Gå till Inställningar och Koordinatsystem.

3. Välj ett Land för att se de tillgängliga Koordinatsystem som finns att välja på i respektive land. Att välja rätt koordinatsystem är viktigt när du använder Designverktyget och vid Molnprocessering då det är tvingande.

Här är en lista på koordinatsystem som är valbara för t.ex. Sverige:

• SWEREF99 12 00

• SWEREF99 13 00

• SWEREF99 14 00

• SWEREF99 15 00

• SWEREF99 16 00

• SWEREF99 17 00

• SWEREF99 18 00

• SWEREF99 15 45

• SWEREF99 20 15

• SWEREF99 21 45

• SWEREF99 23 15

• SWEREF99 TM

4. Här kan du även välja en Geoidmodell som anger höjdsystemet.
    Nedan är exempel på geoidmodeller som kan väljas för t.ex. Sverige:

• SWEN08 RH2000

• SWEN08 RH70

• SWEN17 RH2000

• SWEN17 RH70

Är du osäker på vilken lokal projektionszon du ska välja? För tex Sverige gå till Lantmäteriet och kontrollera mot den bild de har över de 12 zonerna som finns i Sverige.