SkyMap Design
Välja koordinatsystem innan du arbetar med Design

Här beskrivs hur du väljer ett koordinatsystem i projektet för att modeller skapade i Design ska hamna rätt i världen.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att välja ett koordinatsystem för projektet:

1. Öppna projektet och gå till Inställningar.

2. Under sektionen KOORDINATSYSTEM väljer du det koordinatsystem som ska gälla för projektet samt en eventuell geoidmodell om det vill användas.

För Sverige väljer du korrekt SWEREF-koordinatsystem och ev. geoidmodell. Använd länken för att se vilken projektionszon du ska använda.