SkyMap Design
Importera en kodlista till en design

Här beskrivs hur du importerar en befintlig kodlista som du har lokalt sparat på din dator i .csv eller .txt.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att importera en befintlig kodlista till en design:

1. Skapa en ny design eller editera en befintlig.

2. Gå till ATTRIBUT och klicka på Nytt attribut.

3. I dialogrutan som dyker upp, välj Importera.

4. Välj den fil på din dator som innehåller din kodlista i filformatet .csv eller .txt. Här kan du använda en befintlig kodlista du nyttjar i Moba Xsite Manage eller kanske enligt standarden i Svenska Vägverkets Rithandbok.

Här är ett exempel på hur ett antal rader kan se ut i en kodlista för att få ut Kod och Beskrivning. Du kan lägga till flera fält för att förklara vad det är för typ av punkt som tex. lagernamn etc.

120,Kontrollpunkt
    1200,Kontrollpunkt
    123,Allmänmätpunkt
    1230,Allmänmätpunkt

5. Ange namnet på din kodlista. Som standard får den filnamnet som namn men du kan ge din kodlista ett eget namn.

6. Kontrollera namnet på respektive kolumn som systemet hittat i filen. Här visas ett exempel på hur ett värde från respektive kolumn kan se ut.

7. Välj Skapa. Kodlistan visas nu i Attributlistan under Kodlistor och kan användas för att koppla information till din design.