Alle collectiesSnelle start gids
7️⃣ Een order creëren

Leer hoe een order te creëren in OnRent. Deel 7 van onze Snelle start gids.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nu je al jouw statische data hebt toegevoegd, is het tijd om een nieuwe order te creëren! Je kunt een klus starten als een Offerte, en het doorzetten via de stadia naar een bevestigde order.

📝 Een order creëren

Ga naar Orders en klik op Order toevoegen om te beginnen. Selecteer het type order die je wenst te maken.

Je ziet nu het 'Nieuwe order' scherm. Dit scherm is hetzelfde of je nu een Offerte of bevestigde Order maakt.

Belangrijke details

• Account

Zoek hier naar de klantgegevens. Klik op de blauwe 'Account' tekst om een klant direct te creëren, zonder het nieuwe order scherm te verlaten.

• Afleveradres
    Het afleveradres voor de order. Gebruik het eerste veld om naar opgeslagen plaatsen in jouw systeem te zoeken, of het veld eronder om via Google Maps te zoeken.

• Afleverdatum / Datum doorbelasting
    De datum dat de artikelen worden geleverd en wanneer je wilt starten met deze door te belasten in het systeem.

• Factuurruncode
    Staat standaard op 'Geen factuurruncode'. Zit dit op 'Uitsluiten voor factuurrun' om deze order uit de maand einde factuurrun te laten.

🚜 Artikelen op een order toevoegen

Nu je jouw order hebt gemaakt, zie je het order overzicht scherm.

Voer de productnaam of het artikelnummer in in het Naam veld onder de Snelle keuze optie, en selecteer het vanuit het uitklap lijstje.

Pas je accessories, aantal, tarief en prijs aan en klik op het groene + icoon om het artikel aan de order toe te voegen.

Heb je de artikelen toegevoegd met behulp van de productnaam? Je dient te specificeren welk artikel uit huur moet gaan met behulp van de Toewijzen optie.

Kies het artikel dat in huur gaat en verschuif de Toewijzen schuifknop naar Ja.

✅ Volgende stappen

Nu je de artikelen aan de order hebt toegevoegd, kun je beginnen met het verwerken van jouw order!