Alle collectiesStarten als fleet beheerder
Wat zijn entiteiten en hoe gebruik ik ze?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat zijn entiteiten?

Entiteiten zijn juridische bedrijfsstructuren met een uniek btw-nummer. Je kunt entiteiten aanmaken in EEVEE en bestuurders aan hen toewijzen. De laadkosten worden vervolgens gefactureerd aan de juiste juridische entiteit.

Elke vloot in EEVEE Business zal één primaire entiteit hebben die automatisch wordt aangemaakt op basis van de bedrijfsgegevens. Voortaan kun je zelf zoveel entiteiten toevoegen als nodig.

Een entiteit aanmaken

Het aanmaken van een entiteit is snel en eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

1. Log in op je EEVEE Business-account.

2. Ga naar het Vlootoverzicht.

3. Zorg ervoor dat je in het tabblad Bestuurders bent.

4. Klik op de knop "Entiteit toevoegen".

5. Vul de vereiste gegevens in.

6. Sla je entiteit op en je bent klaar om je vloot op een nog betere manier te beheren en organiseren.

Bestuurders toevoegen aan een entiteit

1. Ga naar het Vlootoverzicht.

2. Zorg ervoor dat je in het tabblad Bestuurders bent.

3. Selecteer de bestuurder die je aan een entiteit wilt toevoegen en klik op de knop Bewerken. Je kunt ook op het pen-icoon (bewerken) klikken om direct naar het bewerkscherm te gaan.

4. Selecteer de gewenste entiteit uit het dropdownmenu.

5. Klik op Opslaan. Je bestuurder is toegevoegd aan de entiteit van jouw keuze.

Bestuurders verplaatsen tussen entiteiten

1. Ga naar het Vlootoverzicht.

2. Zorg ervoor dat je in het tabblad Bestuurders bent.

3. Selecteer de bestuurder die je naar een andere entiteit wilt verplaatsen en klik op de knop Bewerken. Je kunt ook op het pen-icoon (bewerken) klikken om direct naar het bewerkscherm te gaan.

4. Selecteer de gewenste entiteit uit het dropdownmenu.

5. Klik op Opslaan. Je bestuurder is verplaatst naar de entiteit van jouw keuze.

Het verplaatsen van een bestuurder naar een andere entiteit zal invloed hebben op de terugbetaling:

• Alle afgeronde terugbetalingen blijven zichtbaar in het overzicht van de oorspronkelijke entiteit.

• Alle openstaande terugbetalingen worden verplaatst naar de nieuwe entiteit en zullen daarop worden gefactureerd.

Bestuurders filteren op entiteit

Zodra bestuurders aan een entiteit zijn toegevoegd, kun je op hen filteren via het Vlootoverzicht - Bestuurders.

Een entiteit verwijderen

Een entiteit kan worden verwijderd door deze te openen en op het prullenbak-icoon rechtsonder te klikken. Er verschijnt een bevestigingsvenster om te controleren of je zeker weet dat je de entiteit wilt verwijderen.

Als er nog bestuurders aan de entiteit gekoppeld zijn, worden deze opnieuw toegewezen aan de standaardentiteit. De standaardentiteit is gemarkeerd met een ⭐️.

Je kunt alleen entiteiten verwijderen die niet als standaard zijn gemarkeerd. Als je een entiteit wilt verwijderen die momenteel als standaard is ingesteld, moet je eerst een andere entiteit als standaard markeren voordat het prullenbak-icoon zichtbaar wordt.