Het rooster

Ga aan de slag met het maken van het rooster!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel vind je meer informatie over de verschillende knoppen en functionaliteiten die je terugvindt op de roosterpagina.

Tools (3)

Beschikbaarheidsslot

Naast de datum zie je een open slotje, gesloten slotje of vraagteken staan.
​

• Open slotje: Teamleden kunnen voor deze dag hun beschikbaarheid doorgeven.

• Gesloten slotje: Er kan geen beschikbaarheid voor deze dag doorgegeven worden.

• Vraagteken: Er kan beschikbaarheid doorgegeven worden, maar niet voor alle vestigingen (indien je meerdere vestigingen hebt).
    ​

Krijg je de volgende foutmelding te zien? Dan komt dit door de instellingen van de beschikbaarheidsperiode. Lees hier hoe je die kan aanpassen.

Team panel

In het Team panel krijg je een overzicht van de geplande uren en ziekmeldingen van je teamleden.
​

• Geplande uren: Hier zie je een overzicht van het aantal geplande uren of het aantal geplande dagen per teamlid voor de week.

• Ziekmeldingen: Hier zie je een overzicht van de ziekmeldingen van je teamleden.
    ​

Klik hier voor meer informatie over de functionaliteit van het Team panel.

Tools

Met de 'Tools' knop kan je het plannen makkelijker maken dankzij enkele snelle handelingen.
​

• Meerdere shifts aanpassen: Selecteer meerdere shifts waarbij je een aanpassing wilt maken, bijvoorbeeld de starttijd aanpassen.

• Template inladen: Laad een opgeslagen template in in een bepaalde week.

• Opslaan als template: Sla een rooster op als template, zodat je het later opnieuw kan gebruiken.

• Templates bewerken: Beheer je verschillende templates en pas de naam aan.

• Week leegmaken: Verwijder alle shifts op het rooster van een week.

• Event toevoegen: Voeg een speciale gebeurtenis toe aan het rooster.

• Planning exporteren: Exporteer het rooster van een bepaalde periode naar een Excelbestand.

• Tijdsinstellingen: Stel de afronding van de start- en eindtijd van shifts in. Dit kan op de minuut nauwkeurig of per 5, 10, 15, of 30 minuten.

Filters

Linksonder vind je enkele filters voor het rooster.
​
​

• Vestiging: Indien je meerdere vestigingen hebt, kan je deze filter gebruiken om het rooster van ÊÊn of meerdere vestigingen te zien.

• Teams: Wil je het rooster van een specifiek team zien, dan kan dat met deze filter.

• Status: Met deze filter kan je aangeven enkel de gepubliceerde, ongepubliceerde, open shifts of shifts met ruilverzoeken te zien in het rooster.
    ​
    ​

⚠ī¸ Let op: Tijdens het maken van de planning kan je wisselen tussen twee weergaven. Lees er meer over in deze artikelen: