Kehittäjille (artikkelit englanniksi)
Kaksisuuntainen tekstiviestikampanja

Tekstiviesti, kampanja, kaksisuuntainen

Jasmin Rajava avatar
Tekijä: Jasmin Rajava
Päivitetty yli viikko sitten

Halutessasi voit lähettää kyselysi asiakaspuhelinnumeroihin, jotka olet kerännyt esimerkiksi nettisivuiltasi, tapahtumasta tai asiakaskäyntien yhteydessä. Kysely lähetetään vastaajille yksi kysymys kerrallaan. Kun vastaaja on vastannut ensimmäiseen kysymykseen niin hän vastaanottaa automaattisesti seuraavan kysymyksen kyselystä.

Käyttämällä kaksisuuntaista tekstiviestikampanjaa vastaajat pystyvät vastaamaan kyselyyn ilman internet yhteyttä.

Huomioithan, että tämä ominaisuus seuraa kustomoitua hinnoittelua, lisätietoja varten olethan yhteydessä asiakastukeemme chatin tai sähköpostin kautta support@feedbackly.com. Ominaisuuden saa käyttöön vain kontaktoimalla asiakastukeemme tai käyttämällä API integraatiota.

1. Luo kysely, jonka haluat lähettää vastaajille

• Kaksisuuntainen tekstiviestikampanja tukee seuraavia kysymystyyppejä: NPS, avoin kysymys, liukusäädin ja tyytyväisyys

• Vastaajat pystyvät vastaamaan kysymyksiin numeroin ja kirjoitetun tekstin avulla

2. Luo exceliin (tai CSV- tiedostoon) lista puhelinnumeroita ja nimeä sarake “phone”

Excelissä on pakollisena:

• Sarake nimeltä phone (pienillä kirjaimilla)

• Puhelinnumerot kansainvälisessä muodossa phone sarakkeen alla. "+" merkki on valinnainen, joten sekä "358" että "+358" etuliite hyväksytään.

Huomioitha, että tämä ominaisuus on tällä hetkellä tuettu vain Suomessa.

• Halutessasi voit lisätä sarakkeita jotka sisältävät muita tietoja kuten kaupunki, alue, nimi jne. Nämä tiedot näkyvät tuloksissa metadatana.

Havainnollistava kuva excel sarakkeista:

Jos listassasi on puhelinnumero muodossa 040 444 444 niin voit lisätä seuraavan Excel komennon, joka muuttaa numeron kansainväliseen muotoon.

(A2 tässä sisältää kotimaisen puhelinnumeron ilman maakoodia ja kaava on sijoitettuna phone sarakkeisiin)

=IF(LEN(REPLACE(A2; 1; 1; "+358")) < 5; ""; REPLACE(A2; 1; 1; "+358"))

TAI

=JOS(PITUUS(KORVAA(A2; 1; 1; "+358")) < 5; ""; KORVAA(A2; 1; 1; "+358"))

Huomaa myös, että jos sinulla on sarake 'puhelinnumero', jossa on numero ilman maakoodia (muodossa 040 444 444), tulee 0 edessä olla '-merkki. Eli esimerkiksi '040 444 444. Tällä tavalla nolla näkyy excelissä eikä ensimmäisenä numerona ole tässä tapauksessa numero 4.

Kaikki muu data tulee sellaisenaan mukaan palauterivin metadata-osioon, kun vastaaja antaa palautetta.

Lisää valmis excel Yhteystietolista- välilehdelle.

Tämän jälkeen ole yhteydessä asiakastukeemme sähköpostitse support@feedbackly.com, sisällä viestiin seuraavat asiat:

• Tieto, että yhteystietolista on lisätty hallintapaneeliin

• Jos kerätyn datan tulee olla anonyymiä

• Maksaako vastaaja vastausviestin vai tarjoaako yritys tämän