Pika-aloitus
Aloitusopas
SMS- lähetys Feedbacklyllä

sms, tekstiviestikampanja, tekstiviesti, tekstiviestien lähetys, vastauskertojen rajaus

Michaela Isaksson avatar
Tekijä: Michaela Isaksson
Päivitetty yli viikko sitten

Halutessasi voit lähettää kyselysi asiakaspuhelinnumeroihin, jotka olet kerännyt esimerkiksi nettisivuiltasi, tapahtumasta tai asiakaskäyntien yhteydessä. Vastaanottajalle lähetetään tekstiviesti joka sisältää linkin kyselyyn. Vastaanottajat klikkaavat linkkiä vastatakseen kyselyyn.

Saatat haluta varmistaa, että sama henkilö voi vastata lähettämääsi kyselyyn vain kerran. Suosittelemme että manuaalisesti asetat vastauskertojen rajoituksen tekstiviesteille. Tästä voit lukea lisää kuinka rajoittaa vastauskertojen määrä yhteen.

Alla löytyy tarkempia ohjeita tekstiviestikampanjoiden lähetykseen.

1. Luo exceliin (tai CSV.tiedostoon) lista puhelinnumeroita ja nimeä sarake “phone

Excelissä on pakollisena:

• Sarake nimeltä phone (pienillä kirjaimilla)

• Puhelinnumerot kansainvälisessä muodossa phone sarakkeen alla. "+" merkki on valinnainen, joten sekä "358" että "+358" etuliite hyväksytään.

• Halutessasi voit lisätä sarakkeita jotka sisältävät muita tietoja kuten kaupunki, alue, nimi jne. Nämä tiedot näkyvät tuloksissa metadatana.

Havainnollistava kuva Excel-sarakkeista:

Jos listassasi on puhelinnumero muodossa 040 444 444 niin voit lisätä seuraavan Excel komennon, joka muuttaa numeron kansainväliseen muotoon.

(A2 tässä sisältää kotimaisen puhelinnumeron ilman maakoodia ja kaava on sijoitettuna phone sarakkeisiin)

=IF(LEN(REPLACE(A2; 1; 1; "+358")) < 5; ""; REPLACE(A2; 1; 1; "+358"))

TAI

=JOS(PITUUS(KORVAA(A2; 1; 1; "+358")) < 5; ""; KORVAA(A2; 1; 1; "+358"))

Huomaa myös, että jos sinulla on sarake 'puhelinnumero', jossa on numero ilman maakoodia (muodossa 040 444 444), tulee 0 edessä olla '-merkki. Eli esimerkiksi '040 444 444. Tällä tavalla nolla näkyy Excelissä eikä ensimmäisenä numerona ole tässä tapauksessa numero 4.

Kaikki muu data tulee sellaisenaan mukaan palauterivin metadata-osioon, kun vastaaja antaa palautetta.

Huom! Vastaajan puhelinnumero tulee oletuksena osaksi annettua vastausriviä. Jos kuitenkin haluat anonymisoida vastaukset, aktivoi Anonyymi kampanja. Katso kuva alla:

Anonyymiä kampanjaa käytetään usein kun kerätään palautetta työntekijöiltä.

2. Siirry Feedbackly Taustahallintaan, paina "Kyselyiden Hallinta" ja valitse "Julkaise Kysely" tai "Ajastetut Kyselyt"

3. Valitse kysely ja jatka seuraavaan vaiheeseen. Valitse "SMS-Kampanja" ja klikkaa nuolta sivun alareunasta

4. Tiedoston lataus Feedbacklyyn

Lataa tiedosto "Lataa Yhteystietoja"-kohdasta. Voit myös käyttää aiemmin ladattua listaa. Vaihtoehtoisesti voit myös muokata yhteystietolistoja jolloin et luo uutta mittauspistettä vaan käytät jo olemassa olevaa.

Anna listalle kuvaava nimi, jota käytetään tuloksissa. Varmista, että ladatussa tiedostossa ei ole salasanasuojausta, ja että muoto on joko .xlsx tai .csv (ei esim pelkkä .xls).

Huomaathan, että lähetyksessä:

• Duplikaatit poistetaan

• Virheelliset numerot poistetaan

Laita tekstikenttään saateteksti. Korvattavan arvon sarake, esim {{ yksikkö }}, Voit halutessasi käyttää varatekstiä jos kenttä on tyhjä - esim {{ yksikkö | toimipiste}}. Yksikkö-arvon puuttuessa se korvataan sanalla “toimipiste”.

Tässä näkymässä voit myös:

• Tallentaa viestipohjan myöhempää varten painamalla "Tallenna Viestipohja"

• Lähettää testiviestin painamalla "Lähetä Testausviesti" sivun alareunasta

5. Seuraavassa näkymässä voit valita aikataulun kyselyn julkaisulle. Voit joko:

• "Julkaise Kysely Heti" ja SMS lähetetään heti

• "Ajasta Kysely Julkaistavaksi Myöhemmin" ja voit valita ajankohdan jolloin viesti lähetetään. Voit myös valita lähetetäänkö SMS kerran vai toistuvana kampanjana

6. Vahvista aikataulun/julkaisun ja paina "Julkaise Kysely".

Huomaathan että jos poistat yhteystietolistan joka sisältää metadataa ennen kuin vastaaja on antanut palautetta, niin myös metadata katoaa eikä ole enää saatavilla.

Jos haluat poistaa yhteystiedot (olettaen ettet tarvitse käyttäjätietoja) niin voit poistaa ne massatoiminnolla, kunhan et poista koko yhteystietolistaa.