SMS- lähetys Feedbacklyllä

sms, tekstiviestikampanja, tekstiviesti, tekstiviestien lähetys, vastauskertojen rajaus

Michaela Isaksson avatar
Tekijä: Michaela Isaksson
Päivitetty yli viikko sitten

Halutessasi voit lähettää kyselysi asiakaspuhelinnumeroihin, jotka olet kerännyt esimerkiksi nettisivuiltasi, tapahtumasta tai asiakaskäyntien yhteydessä. Kyselyn linkki lähetetään tekstiviestinä ja vastaanottaja klikkaa linkkiä vastatakseen kyselyyn.

Saatat haluta varmistaa, että sama henkilö voi vastata lähettämääsi kyselyyn vain kerran. Suosittelemme että manuaalisesti asetat vastauskertojen rajoitusta tekstiviesteille. Täältä voit lukea lisää kuinka välttää useat vastaukset rajoittamalla vastauskertojen määrän yhteen.

Tekstiviestikampanjan lähetys

1. Luo exceliin (tai CSV.tiedostoon) lista puhelinnumeroita ja nimeä ensimmäinen sarake phone

Excelissä on pakollisena:

• Sarake nimeltä phone (pienillä kirjaimilla)

• Puhelinnumerot kansainvälisessä muodossa phone sarakkeen alla. "+" merkki on valinnainen, joten sekä "358" että "+358" etuliite hyväksytään.

• Halutessasi voit myös lisätä sarakkeita jotka sisältävät muita tietoja kuten kotikaupunki, alue, nimi jne. Nämä tiedot näkyvät tuloksissa metadatana.

Havainnollistava kuva excel sarakkeista:

Jos listassasi on puhelinnumero muodossa 040 444 444, voit lisätä seuraavan Excel komennon, joka muuttaa numeron kansainväliseen muotoon.

(A2 tässä sisältää kotimaisen puhelinnumeron ilman maakoodia ja kaava on sijoitettuna phone sarakkeeseen)

=IF(LEN(REPLACE(A2; 1;  1; "+358")) < 5; ""; REPLACE(A2; 1;  1; "+358"))

TAI

=JOS(PITUUS(KORVAA(A2; 1; 1; "+358")) < 5; ""; KORVAA(A2; 1; 1; "+358"))

Huomaa myös, että jos sinulla on sarake 'puhelinnumero', jossa on numero ilman maakoodia (muodossa 040 444 444), tulee 0 edessä olla '-merkki. Eli esimerkiksi '040 444 444. Tällä tavalla nolla näkyy excelissä eikä ensimmäisenä numerona ole 4.

Kaikki muu data tulee sellaisenaan mukaan palauterivin metadata-osioon, kun vastaaja antaa palautetta.

Huom! Vastaajan puhelinnumero tulee oletuksena osaksi annettua vastausriviä. Jos kuitenkin haluat anonymisoida vastaukset, aktivoi Anonyymi kampanja. Katso kuva alla:

Anonyymiä kampanjaa käytetään usein kun kerätään palautetta työntekijöiltä.

2. Siirry Kyselyt-välilehdelle ja valitse Julkaise kysely tai Ajastetut kyselyt

3. Valitse haluamasi kysely ja klikkaa Julkaise kysely. Valitse mittauspisteeksi SMS-kampanja ja klikkaa nuolta sivun alareunasta

4. Tiedoston lataus Feedbacklyyn

Lataa tiedosto "Lataa Yhteystietoja"-kohdasta. Voit myös käyttää aiemmin ladattua listaa. Vaihtoehtoisesti voit myös muokata yhteystietolistoja jolloin et luo uutta mittauspistettä vaan käytät jo olemassa olevaa.

Anna listalle kuvaava nimi, jota käytetään tuloksissa. Varmista, että ladatussa tiedostossa ei ole salasanasuojausta, ja muoto on joko .xlsx tai .csv (ei esim pelkkä .xls).

Huomaathan, että lähetyksessä:

• Duplikaatit poistetaan

• Virheelliset numerot poistetaan

Lisää tekstikenttään saateteksti. Korvattavan arvon sarake, esim {{ yksikkö }}, Voit halutessasi käyttää varatekstiä jos kenttä on tyhjä - esim {{ yksikkö | toimipiste}}. Yksikkö-arvon puuttuessa se korvataan sanalla “toimipiste”.

Tässä näkymässä voit myös:

• Tallentaa viestipohjan myöhempää varten painamalla Tallenna viestipohja

• Testata miltä viesti näyttää ennen lähetystä, painamalla Lähetä testausviesti sivun alareunasta

Huomaathan että Feedbacklyn kieliversio ominaisuuden avulla voit luoda ja lähettää tekstiviestikyselyn usealla eri kieliversiolla. Tämän ominaisuuden myötä sinun ei tarvitse luoda useaa eri SMS-kampanjaa eri kielille, vaan voit hyödyntää yhtä kampanjaa/ tekstiviestipohjaa usealle eri kielelle. Voit lukea lisää kieliversio ominaisuudesta täältä.

5. Seuraavassa näkymässä voit valita aikataulun kyselyn julkaisulle. Voit joko:

• Julkaista kyselyn heti ja SMS lähetetään saman tien

• Ajastaa kyselyn julkaistavaksi myöhemmin, ja voit valita ajankohdan jolloin viesti lähetetään. Voit myös valita lähetetäänkö SMS kerran, vai toistuvana kampanjana

6. Vahvista aikataulun/julkaisun ja paina "Julkaise Kysely".

Huomaathan että jos poistat yhteystietolistan joka sisältää metadataa ennen kuin vastaaja on antanut palautetta, niin myös metadata katoaa eikä ole enää saatavilla.

Jos haluat poistaa yhteystiedot (olettaen ettet tarvitse käyttäjätietoja) niin voit poistaa ne massatoiminnolla, kunhan et poista koko yhteystietolistaa.