FAQ
Dokumenthantering
Hur gör jag när det kommer en fil som inte kan läsas?

Det har inkommit en fil som Reda inte kan läsa

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur ska jag göra när det kommer en fil som inte kan läsas?

Hur vet jag vad det är för något dokument som skickats in?

Svar: Klicka in på filen i Reda och ladda ned dokumentet på knappen Ladda ned till höger där dokumentet skulle ha visats.

.pdf

Är det en okänd PDF så är det antagligen ett format som Reda inte kan läsa. Ladda ned dokumentet och prova att öppna det.

Om den inte går att öppna

Går inte filen att öppna kontakta supporten 💡

Om den går att öppna

Om filen går att öppna så kan du prova följande steg:

Klicka på symbolen för att Skriva ut.

När du får upp dialogen för att skriva ut så väljer du istället att spara dokumentet som PDF.

För antalet sidor så väljer du istället Anpassat.

Sedan skriver du in 1 om det är en sida eller 1-2 om det är två sidor.

Klicka sedan på Spara.

Du har nu "sparat om" PDFn. Ladda upp den nya filen i Reda och den bör nu kunna identifiera dokumentet som en PDF-faktura.

.xml

Är det en .xml-fil så har antagligen leverantören skickat detta format istället för en PDF.

Öppna dokumentet i exempelvis anteckningar och leta upp taggen <Seller>.

Lite under denna tagg hittar du sedan <SellerName>. Här kan du se vilken leverantör som har skickat fakturan. Du får sedan be dem att skicka fakturan som PDF istället.

.html

Är det en .html-fil så är det antagligen ett vanligt mail som blivit skickat till er e-postadress i Reda.

Gör samma sak här. Ladda ned dokumentet och öppna i webbläsaren för att läsa mailet. För att undvika att detta sker igen så kan du be leverantören att enbart skicka PDF-fakturor till denna e-postadressen i Reda.