Kom igång med Reda
Såhär kommer du igång
Kom igång med ditt nya företag (Standalone)

Kom igång med att använda Reda som Standalone

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna artikel rör endast dig som är byråadministratör! 🧙‍♂️

Här kommer vi gå igenom hur det fungerar med Reda Standalone. När Reda inte integreras med ett ekonomisystem så finns det ingen data att använda. Det finns alltså inga konton eller leverantörer att använda sig av. Detta måste du själv lägga till i Reda för att kunna komma igång!

Kom igång

När du har valt Reda Standalone så kommer du sedan behöva komplettera med information. Om du vill ladda upp ett första dokument så kommer du mötas av denna vy.

Just för att du inte har integrerat med ett ekonomisystem så måste du ge Reda de konton som du vill arbeta med.

Lägg till konto

Gå till inställningar => Konto

Här kan du antingen välja att på egen hand skapa dina konton som du vill använda. Eller så kan du ladda upp en CSV-fil med samtliga konton.

Skapa nytt

När du ska skapa ett nytt konto så klickar du på "Nytt konto" uppe till höger och kommer då till följande vy.

Här anger du kontonummer med en tillhörande beskrivning och har även möjlighet att sätta inställningar för om det ska vara tillåtet med projekt/resultatenhet. Klicka sedan på spara för att skapa ditt nya konto.

Läs mer om dessa inställningarna här: Kräv projekt på konto

Import av konto via CSV

För att importera konton till Reda så kan du använda dig av CSV. Klicka på "Import av konto via CSV" markerat i blått.

Du får då upp en dialogruta med mer information. Antingen så laddar du upp en redan befintlig CSV-fil som du har på din dator, med de konton du vill ha in i Reda. Eller så klickar du på "Ladda ned mall".

Om du laddar ned mallen så kan du sedan öppna denna i excel. Den kommer se ut ungefär såhär:

Här kan du då fylla i kontonummer och namn (beskrivning). När du är klar exporterar du filen som en CSV och laddar upp den i Reda.

När uppladdningen är klar (eller att du på egen hand har skapat dina konton) så kommer samtliga konton att finnas här.

Lägg till leverantörer

När du ska lägga till leverantörer så fungerar det ungefär på samma sätt som med konton. Du kan antingen skapa leverantören på egen hand direkt i Reda eller ladda upp en CSV-fil.

Skapa ny

Klicka på "Ny leverantör" för att skapa en ny leverantör direkt i Reda.

Här får du sedan möjlighet att fylla i alla nödvändiga uppgifter. Det absolut viktigaste är att du fyller i korrekt namn, organisationsnummer och betalningsuppgifter. Det är nämligen detta som Reda använder sig av för att på egen hand kunna identifiera korrekt leverantör på en inkommen faktura. Klicka sedan på "Spara" när du är klar.

Import av leverantörer via CSV

Men precis som med import av konton så kan du importera leverantörer i Reda. Antingen så har du redan en befintlig fil med dina leverantörer eller så kan du ska en med hjälp av vår mall.

Klicka på "Import av leverantörer via CSV" markerat i blått för att få fram en dialogruta med information. Här kan du antingen välja en befintlig fil eller ladda ned mallen.

Om du laddar ned mallen så kan du sedan öppna denna i excel. Den kommer se ut ungefär såhär:

Här kan du sedan fylla i den information som du anser vara nödvändig. Var som sagt noga med namn, organisationsnummer och betalningsuppgifter. Exportera sedan filen som en CSV och importera i Reda.

Dina leverantörer kommer sedan samlas i en lista här.

Skapa ny leverantör från ett dokument

Sist så kan du också skapa en leverantör direkt från ett dokument. Du kan läsa mer om hur det fungerar här: Lägg till ny leverantör

Kör igång!

Nu är du redo att köra igång med användningen av Reda! Klickar du nu på dokumentet ute i menyn så kommer du mötas av följande vy.

Nu är det bara till att ladda upp dina första dokument och bekanta dig med programmet. Hjälpcentret är en bra plats att hitta den information du letar efter. Vi finns också i chatten och hjälper er med eventuella frågor som dyker upp!