FAQ
Dokumenthantering
Reda tolkar dokumentet som fel "Typ"

Hur byter jag typ på ett dokument när det blivit fel?

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du byter typ på ett dokument i Reda

Ett dokument har kommit in i Reda men har fått fel "Typ".

Hur ändrar jag så att det blir rätt till nästa gång?

Innehåll och Typ

För att ändra typen på ett dokument så klickar du på drop-down-listan där typen står skriven.

Välj sedan den Typ som är korrekt för detta dokument.

Markera i dokumentet

Sedan ska du visa Reda var i dokumentet den ska läsa av att detta är exempelvis en faktura.

Visa i fakturan var Reda ska läsa av typ

Markera sedan ett värde på dokumentet som kan visa Reda till nästa gång att detta är en faktura. Exempelvis ordet Faktura högst upp eller ett eventuellt kundnummer.

Klicka sedan på OK och Reda uppdaterar då dokumentet till rätt typ, i detta fallet Faktura.

Om du inte får det till att funka

Skulle du inte få det till att fungera så prova att byta typ till något helt annat än den typen det ska vara.

När du får frågan från Reda om att visa var i dokumentet den ska läsa av typen så klickar du på "Inte nu".

Vänta med att visa var du läser av typ i dokumentet

När Reda uppdaterat dokumentet så väljer du rätt typ igen och visar var i dokumentet Reda ska läsa av detta.

När Reda nu uppdaterat dokumentet så bör allting fungera som det ska!

Ser du inte uppdateringen med en gång så gå ur dokumentet och tillbaka in igen så ska du se att ändringen är genomförd.