Het invullen van een survey

In dit artikel introduceren we de verschillende surveys binnen Learned en hoe je ermee aan de slag kunt gaan.

Iris van den Bos avatar
Geschreven door Iris van den Bos
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Meer uitgebreide artikelen voor Admins:

Welke typen surveys zijn er binnen Learned?

Binnen Learned kun je uitgenodigd worden voor twee verschillende surveys:

• Traditionele survey: je ontvangt alle vragen in één keer om te beantwoorden.

• Pulse survey: je ontvangt de vragen verspreid over tijd om te beantwoorden.

Let op: Beide survey typen worden in de basis anoniem ingevuld, tenzij de organisatie anders besluit.

Aan de slag met een survey

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een survey, zie je dit terug op je Home scherm onder je To Do's. Vanaf hier kun je direct aan de slag met de survey.

Daarnaast vind je de Surveys ook terug op de pagina Surveys links in het menu. Vanuit hier kun je ook aan de slag met de survey, jouw antwoorden aanpassen zolang de survey actief is, en jouw resultaten bekijken gebenchmarkt ten opzichte van de resultaten van de organisatie.

Traditionele survey

Als je bent uitgenodigd om deel te nemen aan een traditionele survey, vind je de survey terug op de pagina Surveys. Ga naar de survey, klik op start en ga ermee aan de slag.

Middels de sidebar kun je door de verschillende vragen binnen de survey navigeren. Wanneer je een vraag hebt beantwoord, verschijnt er een vinkje voor de vraag. Zo weet je dus welke vraag je al wel of niet hebt beantwoord.

Ben je begonnen met de survey, maar heb je geen tijd om het af te ronden, kun je jouw antwoorden bewaren als concept. Je kunt op een ander moment weer verder gaan waar je gebleven was door de survey weer te openen.

Zodra je alle vragen van de survey hebt beantwoord, verandert de status van de survey voor jou ook naar 'Afgerond'. Je hebt vervolgens nog wel de mogelijkheid om jouw antwoorden aan te passen tot het moment dat de survey afloopt. Daarna kun je jouw antwoorden niet meer aanpassen.

Resultaten

Onder de tab 'Resultaten' kun je jouw antwoorden zien met een score per thema. Daarnaast kun je ook de resultaten van de organisatie per thema bekijken. Zo kun je dus zien hoe jij scoort per thema ten opzichte van de organisatie.

Pulse survey

Ook wanneer je voor een Pulse survey wordt uitgenodigd, vind je deze terug op de pagina Surveys. Ga naar de Pulse survey en klik op 'Start'.

Bij een Pulse survey krijg je over het algemeen verspreid over de tijd elke keer enkele vragen toegestuurd om te beantwoorden in plaats van heel veel vragen die je in één keer moet beantwoorden. Deze survey kost je dus aanzienlijk minder tijd dan een traditionele survey.

Ook heb je bij een Pulse survey de mogelijkheid om je antwoord nog aan te passen, totdat de volgende Pulse survey vraag voor je klaar staat om te beantwoorden.

Resultaten

Onder de tab 'Resultaten' kun je jouw antwoorden zien per pulse. Daarnaast kun je ook de scores van de organisatie zien. Zo krijg je dus inzicht in hoe jij op een bepaald thema scoort ten opzichte van de rest van de organisatie.