Het aanmaken van een survey

In dit artikel laten we zien je hoe een survey kunt aanmaken.

Iris van den Bos avatar
Geschreven door Iris van den Bos
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De volgende artikelen zijn wellicht ook interessant voor jou:

Surveys

Met de Survey module kun je in Learned twee typen surveys uitsturen:

• Traditionele survey:

• Je stuurt alle vragen in één keer om te beantwoorden.

• Uitgebreide vragenlijst.

• Kost tijd en focus van de medewerkers.

• Momentopname van het sentiment in de organisatie.

• Pulse survey:

• Je stuurt de vragen verspreid over tijd om te beantwoorden.

• Bondige survey van 1 a 2 vragen per keer.

• Minimale inspanning gevraagd van medewerkers.

• Perfect voor realtime feedback.

Om een survey aan te maken ga je hiervoor naar Survey module links in het menu, klik vervolgens op de tab 'Organisatie' en klik op 'Maak survey'. Er verschijnt een pop-up waar je kunt kiezen of je een Traditionele survey of een Pulse survey wilt maken.

Het aanmaken van een traditionele survey

Wanneer je een traditionele survey gaat aanmaken kom je in een focus modus terecht. Hier doorloop je de stappen die nodig zijn om de Survey uit te sturen binnen de organisatie.

In stap 1 kies je welk template je wilt gebruiken voor de survey. Hier zie je de templates die je hebt aangemaakt. Middels de 'Voorbeeld' knop kun je kijken welke vragen er ook al weer in het template verwerkt zijn. Selecteer het template waar je gebruik van wilt maken en klik op 'Volgende'.

Let op: Bij het aanmaken van een survey worden de talen ingeladen die beschikbaar zijn in het template.

In stap 2 zie je de naam en beschrijving vanuit het template verschijnen. Je hebt de mogelijkheid om dit te bewerken door er bijvoorbeeld een jaartal aan te koppelen. Zo kun je een survey makkelijk terugvinden.

In stap 3 bepaal je de volgende instellingen voor de survey:

• Start- en einddatum van de survey.

• Notificatie e-mails.

• Anonimiteit.

• Rapportage ondergrens.

Wanneer je bij Anonimiteit aankomt, kun je als Admin ervoor kiezen of je wilt dat de survey anoniem wordt ingevuld of niet.

Let op: Anonimiteit van de survey staat standaard aan.

Bij de rapportage ondergrens stel je in hoeveel antwoorden je minimaal nodig hebt bij een anonieme survey om resultaten te zien in de rapportage.

In stap 4 van het aanmaken van een survey ga je de deelnemers selecteren. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit:

• Medewerkers: Hiermee kun je een selectie van medewerkers uitnodigen voor de survey.

• Teams: Hiermee kun je bepaalde teams uitnodigen voor de survey.

• Iedereen in de organisatie: Hiermee nodig je automatisch iedereen uit die op dat moment aan de organisatie is toegevoegd.

Let op: Wanneer je nieuwe medewerkers toevoegt aan Learned, worden zij niet aan de lopende traditionele survey toegevoegd, ongeacht of je kiest voor Medewerkers, Teams of Iedereen in de organisatie. Nieuwe medewerkers zullen bij de eerstvolgende traditionele survey uitnodiging worden toegevoegd.

In stap 5 heb je een samenvatting van alle instellingen die je in stap 1 t/m 4 hebt ingesteld. Vanuit hier heb je ook de mogelijkheid om instellingen nog aan te passen middels de bewerken knop.

Als alle instellingen juist staan, kun je de survey Publiceren. De deelnemers ontvangen een uitnodiging voor de survey en kunnen hier mee aan de slag vanuit hun Home scherm onder To do's of vanaf de pagina Surveys.

Het aanmaken van een pulse survey

Voor het aanmaken van een Pulse survey doorloop je dezelfde stappen als een traditionele survey:

• Stap 1: Kies je template.

• Stap 2: Voer de naam en omschrijving van deze survey in.

• Stap 3: Bepaal de instellingen voor de pulse survey.

Let op: Bij het aanmaken van een Pulse survey heb je in tegenstelling tot een traditionele survey de mogelijkheid om te kiezen of je wel of geen einddatum aan de survey wilt meegeven. Daarnaast kun je bij het aanmaken van een Pulse survey de frequentie aangeven om de hoeveel tijd je een pulse wilt uitsturen. Ook kun je bepalen of je per pulse 1, 2 of meerdere vragen naar de medewerker wilt sturen.

• Stap 4: Kies aan wie je de survey wilt sturen -> Medewerkers, Teams of iedereen in de organisatie.

Let op: Kies je voor Teams en is er een mutatie in een team waar de pulse survey naar toe wordt gestuurd, dan kijken we per Pulse die uitgestuurd gaat worden naar wie er op dat moment daadwerkelijk in het team zit.

Let op 2: Kies je voor Iedereen in de organisatie en is er een mutatie van nieuwe medewerkers of medewerkers uit dienst, dan kijken we per Pulse die uitgestuurd gaat worden kijken naar de lijst van medewerkers die op dat moment in het Learned account zitten.

• Stap 5: Check of alles juist staat en publiceer de pulse survey.

Wil je meer informatie over het analyseren van de resultaten van een survey? Lees dan het volgende artikel: Het analyseren van de survey resultaten.