Mobiliteitsuitgaven naar de payroll sturen

Keur eerst je uitgaven goed, download of verzend vervolgens de export naar je sociaal secretariaat

Audrey Stampaert avatar
Geschreven door Audrey Stampaert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door de integratie met je sociaal secretariaat zorgen we ervoor dat het mobiliteitsbudget van je werknemers correct en automatisch wordt doorgegeven. Zonder administratieve rompslomp voor jou!

Hoe werkt dit?

1. Keur eerst alle uitgaven goed. Niet goedgekeurde uitgaven worden niet opgenomen in de export

2. Klik vervolgens op 'Payroll' in het menu links

3. In de rechterbovenhoek kies je de payroll periode. Dit filtert alle uitgaven die nog niet werden verwerkt.

4. Selecteer de werknemers en de uitgaven die je wil opnemen in de export
    💡 Tip: je kan de uitgaven van een werknemer controleren door op de rij te klikken. Dit toont je alle uitgaven die nog niet verwerkt zijn (maar dit wel moeten zijn)

Wanneer er een integratie is tussen Mbrella en jouw sociaal secretariaat:

1. Klik op 'Download in sociaal secretariaat formaat'

2. Sla dit .txt-bestand op op je computer

3. Meld je aan op je payroll-tool

4. Upload het .txt-bestand in je payroll-tool

Of:

1. Klik op 'Verzend naar mijn sociaal secretariaat'

2. Klaar! Uitgaven worden automatisch doorgestuurd naar je sociaal secretariaat

Wanneer er geen integratie is tussen Mbrella en jouw sociaal secretariaat (indien dit het geval is, zal je Mbrella account manager je hierover inlichten):

1. Klik op Exporteer CSV en je zal automatisch op Payroll export historiek terechtkomen

2. Open het menu van de payroll periode die je wil downloaden en klik op Download CSV

3. Verstuur deze CSV file naar je sociaal secretariaat. Of voeg deze bedragen toe aan je payroll management tool onder de juiste mobiliteitslooncodes

Zo ziet de CSV file eruit:

Mobility payroll CSV export example

Zodra het bestand geëxporteerd of verzonden is, zal de payroll status van een uitgave veranderen van Goed te keuren naar Verzonden.

☝️ Opgelet: je kan maar 1 export per maand versturen. Indien je meerdere exports nodig hebt, contacteer ons via de chat en we helpen je graag.

Welke uitgaven zijn opgenomen in de export?

Elke uitgave die moet worden verwerkt in de lonen:

• Goedgekeurde uitgaven die moeten worden terugbetaald aan je werknemer

• Goedgekeurde uitgaven die een aangifteplicht hebben

Uiteraard filteren we alle uitgaven eruit die reeds in een vorige export werden opgenomen.

Je payroll export historiek bekijken

1. Navigeer naar de Payroll module aan de linkerkant en klik op Historiek

2. Hier vind je een lijst met alle payroll exports. Je kan ze downloaden en nakijken welke uitgaven werden opgenomen in de export

Gerelateerde artikels