Ik ben een HR admin
HR admin - Payroll
SD Worx
Importeer je payroll export bestand in SD Worx (mysdworx)

Download je payroll export bestand in Mbrella. Open SD Worx Payroll en klik op importeer tijdsregistratie

Quinten Vandermeulen avatar
Geschreven door Quinten Vandermeulen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Salarisvoordelen integreren in je payroll kan lastig zijn. Ofwel moet je voor elke werknemer manueel loonsgegevens ingeven. Ofwel moet je een grote som geld betalen aan je payroll provider zodat deze het zelf doet.

Dit alles kan je nu vermijden! Importeer de payroll export die compatibel is met SD Worx Payroll voor al je werknemers in één keer.

📥 Hoe download je jouw SD Worx-compatibel payroll export

1. Volg deze stappen

2. Ga naar payroll geschiedenis

3. Open het menu van de loonperiode dat je wil downloaden. Klik op 'Download in SD Worx-formaat'

👉🏼 Tip: Als je een foutmelding krijgt bij het downloaden in SD Worx format, kijk dan je SD Worx Bedrijfs-ID en Werknemer ID na in je payroll-instellingen. Beide ID's bestaan uit 7 tekens. Je SD Worx Bedrijfs-ID ziet er over het algemeen zo uit: 1Ab1234

📤 Hoe upload je jouw payroll export in SD Worx

1. Log in op mysdworx

2. Ga naar je Payroll Module

3. In je Snelle Acties, klik op tijdsregistratie importen (ook beschikbaar via Bedrijf)

4. Klik op Bestand Selecteren en selecteer de Mbrella payroll export dat je eerder hebt gedownload. Zorg ervoor dat je het txt formaat selecteert en niet de CSV

5. Upload het bestand. Dit kan even duren, refresh de pagina zeker niet in de tussentijd.

6. Je krijgt een overzicht van de werknemers en loonbedragen die je wil importeren. Selecteer alle werknemers en klik op opslaan.

Helemaal klaar! Je loonsgegevens worden nu toegevoegd aan de eenmalige looncomponenten van de Maandkalender van je werknemers.

❓Krijg je een foutmelding?

Als het SD Worx systeem bepaalde gegevens niet correct kan verwerken, krijg je hiervan een melding en worden de betrokken werknemers in het rood gemarkeerd. Meer details vind je in het tabblad Meldingen van SD Worx.

Als het niet lukt om de fouten op te lossen, kan je best contact opnemen met je SD Worx contactpersoon.

Tips

• Zorg ervoor dat je SD Worx contactpersoon eerst de nodige looncodes heeft geactiveerd

• Controleer of er slechts 1 bestand in de lijst 'Actieve bestanden' staat. Als er twee bestanden zijn, dan kan je het laatste nieuwe bestand niet verwerken. Je moet dan eerst het oude bestand verwerken of annuleren

• Werknemers die niet in het rood gemarkeerd zijn, kunnen in altijd geüpload worden

Zie het in actie