Ik ben een HR admin
HR admin - Payroll
SD Worx
Importeer je payroll export bestand in SD Worx (X-Tend 365)

Download je payroll export bestand in Mbrella. Open X-Tend Payroll en klik op Importeren.

Anne-Cécile Annet avatar
Geschreven door Anne-Cécile Annet
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Loonvoordelen integreren in je payroll kan best lastig zijn. Ofwel moet je voor elke werknemer manueel loonsgegevens ingeven. Ofwel moet je een grote som geld betalen aan je payroll provider zodat zij het voor jou doen.

Dit alles kan je nu vermijden! Importeer een payroll-bestand dat compatibel is met SD Worx Payroll (X-Tend 365) voor al je werknemers in één keer.

📥 Hoe download je jouw SD Worx-compatibel payroll-bestand

1. Volg deze stappen

2. Ga naar payroll geschiedenis

3. Open het menu van de loonperiode die je wil downloaden. Klik op 'Download in SD Worx-formaat'

👉🏼 Tip: Als je een foutmelding krijgt bij het downloaden in SD Worx format, kijk dan je SD Worx Bedrijfs-ID en Werknemer ID na in je payroll-instellingen. Beide ID's bestaan uit 7 tekens. Je SD Worx Bedrijfs-ID ziet er over het algemeen zo uit: 1Ab1234

📤 Hoe upload je jouw payroll-export in SD Worx

1. Open het Gegevensbeheer werkgebied

Afbeelding met tekst, Lettertype, schermopname, wit

Automatisch gegenereerde beschrijving
  2. Klik op tegel Importeren

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving
  3. Definieer een naam en eventuele omschrijving, en bewaar

Afbeelding met tekst, schermopname, lijn, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving
  4. Op de fasttab Geselecteerde entiteiten klik je op ‘Bestand toevoegen’

5. Kies het bestandstype, de data entiteit “SD Employee variable compensation”, laad het bestand op met knop Upload and add en wacht tot je de bevestiging krijgt dat de gegevens ingelezen zijn.

6. Klik bovenaan in de balk op Importeren

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, lijn

Automatisch gegenereerde beschrijving
  7. Er opent automatisch een scherm waarin je het verloop van de import kan opvolgen.

Afbeelding met tekst, software, Webpagina, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving
  8. Via het uitvoeringslogboek > Faseringsgegevens kan je eventuele meldingen of foutboodschappen raadplegen.

Afbeelding met tekst, schermopname, lijn, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving
  9. De voltooide lijnen zijn toegevoegd in de vergoedingen van de desbetreffende werknemers en zullen bij de eerstvolgende relevante afsluiting worden doorgestuurd ter berekening.

❓Krijg je een foutmelding?

Als het SD Worx-systeem bepaalde gegevens niet correct kan verwerken, krijg je hiervan een melding en worden de betrokken werknemers in het rood gemarkeerd. Meer details vind je in het tabblad Meldingen van SD Worx.

Als het niet lukt om de fouten op te lossen, kan je best contact opnemen met je SD Worx contactpersoon.

💡 Tips & tricks

• Zorg ervoor dat je SD Worx contactpersoon eerst de nodige looncodes heeft geactiveerd

• Controleer of er slechts 1 bestand in de lijst 'Actieve bestanden' staat. Als er twee bestanden zijn, dan kan je het laatste nieuwe bestand niet verwerken. Je moet dan eerst het oude bestand verwerken of annuleren

• Werknemers die niet in het rood gemarkeerd zijn, kunnen altijd geüpload worden