Reskoder i Mowin

Reskoder är ett verktyg i Mowin för att korrekt fakturera kunder för resekostnader och traktamenten.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Reskoder är ett verktyg i Mowin för att korrekt fakturera kunder för resekostnader och traktamenten. I denna artikel går vi igenom hur du kan använda och hantera reskoder

Vad är reskoder?

Reskoder används för att ta betalt för resor till arbetsplatser.
De kan omfatta olika typer av resekostnader såsom:

• Servicebil

• Kilometerkostnad

• Traktamente

Hur man lägger till en ny reskod:

1. Gå till Admin
    Ikonen av kugghjul

2. Navigera till sektionen för reskoder
    Du kan se det i den övre menyraden

3. Klicka på ny reskod
    Leta efter en knappen med denna text

4. Fyll i nödvändig information:
    namn, utpris, enhet (t.ex. km, timmar) och traktamente

5. Skapa
    Klicka på knappen skapa för att bekräfta

Justera reskoder på kundnivå:

Mowin erbjuder möjligheten att anpassa reskoder för specifika kunder.

Följ denna steg-för-steg guide för att justera reskoder på kundnivå:

1. Navigera till Arbetsorder

• Klicka på arbetsorderikonen (skiftnyckel) i huvudmenyn.

2. Välj en Arbetsorder

• Hitta och öppna den arbetsorder där du vill justera reskoden.

3. Öppna kundkortet

• Klicka på redigeringspennan bredvid kundens namn för att öppna kundkortet.

4. Gå till fliken Priser

• I kundkortet, navigera till den andra fliken i menyn, märkt Priser.

5. Klicka på Resa

• Hitta sektionen för resor och klicka på plusikonen bredvid Resa för att expandera reskodsinställningarna.

6. Välj och justera reskod

• Välj önskad reskod från listan.

• Ange det nya önskade utpriset i det tillhörande fältet.

7. Skapa

• Klicka på skapa innan du lämnar kundkortet.

💡 Tips: Genom att anpassa reskoder på kundnivå kan du enkelt hantera olika prissättningar för olika kunder, vilket effektiviserar din fakturering och säkerställer korrekt prissättning för varje kund.

Traktamente i Mowin:

Aktivering och synlighet

• Om du inte ser traktamente i listan, kan du behöva aktivera det i kolumninställningarna.

• Du behöver inte specifikt namnge det som traktamente - det räcker att funktionen är aktiverad.

Debitering och fakturering

• Traktamente kan debiteras på kunden.

• Du har möjlighet att ta bort traktamente från fakturan om så önskas.

Vikten av korrekt registrering

• Det är viktigt att personalen använder traktamentefunktionen korrekt.

• Korrekt registrering säkerställer att:

1. Tidrapporteringen blir rätt.

2. Löneunderlaget blir korrekt.

💡 Kom ihåg: Korrekt hantering av traktamente bidrar till både nöjd personal och korrekt fakturering till kunder.

Nyckelord: Reskoder, Mowin, Fakturering, Traktamente, Kundspecifik prissättning, Tidrapportering, Resekostnader, Ekonomihantering