Alla samlingarFakturera
Anpassa dina fakturainställningar i Mowin

Inställningar för utseende på faktura

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna guide hjälper dig att effektivt anpassa fakturainställningarna i Mowin för att säkerställa att dina fakturor speglar ditt företags behov och preferenser.

I denna guiden hittar du följande:

Hitta faktura inställningar

1. Navigera Admin

Ikonen av kugghjulet

2. Välj Organisationsinställningar

I menyn

3. Klicka på Faktura
    För att se och ändra fakturainställningar.

Faktura inställningar

Fritext

• Aktivera/inaktivera möjligheten att inkludera en fritext som första artikelrad på fakturan. Använd variabeln "AONR" för att automatiskt lägga till arbetsordernumret.

Arbetstid

Anpassa vad som visas för varje rapporterad tid på fakturan:

• Visa Utförare: Aktivera eller inaktivera.

• Visa Datum: Aktivera eller inaktivera.

• Visa Notering: Aktivera eller inaktivera.

Slå samman rader

Slå samman rader med identiska artikelnummer, pris och benämning.
Aktivera/inaktivera för:

• Arbetstid: Aktivera eller inaktivera.

• Resor: Aktivera eller inaktivera

• Material: Aktivera eller inaktivera

Arbetsbeskrivning

Bestäm hur arbetsbeskrivningen ska visas på fakturan:

• Som fakturatext: Aktivera eller inaktivera.

• Som artikelrad: Aktivera eller inaktivera.

• Använd Arbetstidens Beskrivning: Aktivera eller inaktivera.

Sortera artiklar

Ställ in önskad sortering för Arbetstider, Resor, och Material. Välj mellan:

• Datum, Pris, Totalt pris, Artikelnummer, Artikelbeskrivning, Antal, Utförare (Stigande/Fallande).

Visa Artiklar vid Fastpris

Inkludera artiklar på fakturan som visas med priset 0,00 kr. Gäller för:

• Arbetstid: Aktivera eller inaktivera.

• Resor: Aktivera eller inaktivera.

• Material: Aktivera eller inaktivera.

Tips och tricks

• Experimentera med olika inställningar och använd förhandsgransknings funktionen för att se hur ändringarna påverkar fakturans utseende.

• Skapa olika mallar för olika typer av uppdrag eller kunder för maximal flexibilitet.

• Regelbunden översyn av dina fakturainställningar kan hjälpa dig att optimera din faktureringsprocess.

Vanliga frågor

Kan jag ha olika inställningar för olika kunder?

Ja, du kan skapa olika faktureringsmallar för olika kundgrupper eller projekttyper.

Hur ofta bör jag se över mina fakturainställningar?

Det rekommenderas att se över inställningarna minst en gång per kvartal eller när ditt företags behov förändras.

Kan jag förhandsgranska en faktura innan jag sparar ändringarna?

Mowin erbjuder en förhandsgranskningsfunktion så att du kan se hur ändringarna påverkar fakturans utseende innan du sparar.

Genom att följa dessa instruktioner och tips kan du enkelt anpassa inställningarna för att dina fakturor ska reflektera ditt företags specifika behov och önskemål.