Instellingen
Hoe uw loyaliteitsinstellingen te configureren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om de instellingen van uw loyaliteitsprogramma aan te passen, navigeert u naar ‘Sparen’ en selecteert u ‘Instellingen’ in het dropdownmenu.

Op de instellingenpagina kunt u de naam van uw loyaliteitsprogramma zien, evenals de naam van het puntensysteem. Daarnaast kunt u de puntenlimiet per contact bekijken en aanpassen.

In het volgende tabblad kunt u eenheden zien. De gebruikte eenheid hier is 'Purchase Amount' of hoeveel mensen hebben uitgegeven. Om een nieuwe eenheid toe te voegen, klikt u eenvoudig op ‘Aanmaken’ en voert u het label, het voorvoegsel, het formaat in en geeft u aan of u wilt dat dit de standaardinstelling is. In dit geval gebruiken we 'false' voor standaardinstelling, aangezien we alleen koffiebonen meten voor een specifiek voorbeeld.

Om deze nieuwe eenheid te gebruiken, navigeert u naar ‘Sparen’ en ‘Transacties’ om een nieuwe transactie met deze eenheid te maken.

Navigeer terug naar ‘Sparen’ en ‘Instellingen’ om het tabblad ‘Transactiekenmerken’ te vinden, waar u extra gegevens voor transacties kunt configureren, zoals producttype. Configureer de naam, in dit geval ‘producttype', en kies uw data-attribuuttype, zoals ‘meerkeuze selectie’ of ‘selecteer’. Klik op ‘Aanmaken’ om dit proces te voltooien.

Op de overzichtspagina van ‘Transactiekenmerken’ selecteert u eenvoudig het attribuut dat u hebt gemaakt om de opties te configureren. U kunt een label toevoegen om koffieautomaat aankopen te meten in plaats van alleen koffie.

Om dit transactieattribuut te gebruiken, navigeert u terug naar ‘Sparen’ en ‘Transacties’. U kunt nu een bestaande transactie selecteren en het attribuut eraan toevoegen, zodat het nu wordt gemarkeerd als een koffieautomaat aankoop.

Het laatste tabblad is ‘Beloningskenmerken’ waar u hetzelfde kunt doen als bij ‘Transactiekenmerken’. Hier kunt u uw beloningsattributen een naam, gegevenstype en opties geven zodra ze zijn aangemaakt. Nadat u deze velden hebt geconfigureerd, kunt u transacties markeren met de juiste beloningsattributen.