SkyMap Design
Skala en PDF eller PNG utifrån en referenslängd

Här beskrivs hur du skalar om en PDF eller PNG utifrån en referenslängd.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att skala om en PDF eller PNG-fil utifrån en känd referenslängd:

1. Ladda upp din PDF eller PNG och lägg till filen till objektslistan i SkyView.

2. Aktivera verktyget Skalning i verktygsraden.

3. Klicka på den PDF eller PNG- objekte i objektslistan du önskar skala.

4. Högerpanelen för skalningsverktyget uppdateras och under Skalningsläge längst upp i panelen väljer du alternativet Referenslängd.

5. Du behöver nu placera ut två referenspunkter genom att klicka på ritningen i scenen. Vänsterklicka i ritningen och välj Placera punkt A. Punkten får då en blå markering i ritningen samt att du ser dess N och E-koordinat i högerpanelen under sektionen Referenspunkter.

6. Klicka ut en andra referenspunkt i scenen med vänsterklick och välj Placera punkt B. Punkten får då en grön markering i ritningen samt att du ser dess N och E-koordinat i högerpanelen under sektionen Referenspunkter.

7. Under Referenslängd i högerpanelen ange avståndet mellan start- och slutpunkt i meter.

8. Utför skalningen genom Bekräfta.