SkyMap Design
Arbeta med kortkommando

Här beskrivs de kortkommandon som finns för att förenkla och effektivisera ditt arbete.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du arbetar med Design kan du använda kortkommandon för att förenkla och effektivisera ditt arbete.

Följande kommandon kan du använda:

Q

Aktiverar Linjeverktyget.

W

Aktiverar Punktverktyget.

E

Aktiverar Markeringsverktyget.

Ctrl+Z

Ångra senaste åtgärden.

Ctrl+Y

Gör om senaste åtgärden.

Ctrl+C

Kopierar aktuell koordinat till urklippet.

P eller håll in Alt + vänsterklick

Skapa ny punkt.

Shift

Håll in för att skapa vinkelrät linje.

H

Aktiverar funktionen Höjdsätt för att ändra höjd på markerade punkter. Har du markerat ett antal punkter kan du ändra samtliga punkters höjd.

T

Aktiverar funktionen Triangulera för markerade punkter och linjer Funktionen triangulerar automatiskt markerade punkter och linjer vid tryck på T.

O

Aktiverar funktionen Skapa offset för att skapa en offset utifrån en markerad polygon.

G

Aktiverar funktionen Skapa rutnät för att skapa ett rutnät inom de markerade polygonerna.

L

Aktiverar funktionen Skapa linjesegment för att skapa linjesegment på markerade polygonerna.

I

Aktiverar funktionen Interpolera punkthöjder.

Ctrl

Håll in för att aktivera markeringsverktyget. Vänsterklicka och dra sedan med muspekaren över objekten som ska ingå i markeringen.

Dubbelklick på linje

Markerar hela linjen.

Ctrl+A

Markerar alla punkter, linjer och ytor i geometrin.

Shift

Håll in för att avmarkera objekt när markeringsverktyget är aktiverat.

Esc

Avbryt nytt linjesegment eller avbryt pågående linjesegment. Stänger även dialogruta. Avbryter även markeringsverktyget.

Delete

Raderar punk, linjesegment eller triangel när du håller muspekaren över objektet.

Enter

Bekräftar det som angivits och stänger dialogruta.

Ctrl+S

Sparar geometrin och stänger verktyget.