SkyMap Design
Skapa ytor av linjer i en geometri

Här beskrivs hur du skapar ytor från linjer i Design.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att skapa ytor från linjer i Design.

1. För att skapa ytor av linjer måste du vara i editeraläge i en design.

2. För att skapa en yta inom en sluten linje dubbelklickar du på linjen alternativt högerklickar och väljer Markera linje/polygon. Linjen blir då grön vilket indikerar att den är markerad. Här kan du även inkludera fristående punkter eller andra linjer i trianguleringen.

3. För att triangulera markerade objekt gå till Funktioner - Triangulera och klicka på Bekräfta. Alternativt kortkommando T.

4. En triangulerad yta visas som standard med den synliga ytan uppifrån inklusive med sina brytlinjer. Detta kan du justera via högerklick Alternativ - Dubbelsidigt läge.

5. Spara ytan i geometrin genom att trycka Ctrl+s.

Nedan listas de val du kan göra med en triangulerad yta i editeringsläget:

Vänd på brytlinje

Högerklicka på en brytlinje och välj Vänd på brytlinje.

Ta bort triangel

Högerklicka på en triangel och välj Ta bort triangel.

Ta bort punkt

Högerklicka på en punkt och välj Ta bort punkt.

Vänd på triangel

Högerklicka på en triangel och välj Vänd triangel.

Fokusera på geometri

Är det en ny geometri som inte sparats i objektslistan kan du högerklicka och välja Visa - Fokusera på geometri för att fokusera kameran på objektet.

Visa dubbelsidig yta

För att modellera enklare kan du växla till dubbelsidigt läge då ytan är synlig från båda sidor. Högerklicka och välj Visa - dubbelsidigt läge.