SkyMap Design
Arbeta med markeringsverktyget

Här beskrivs hur du använder markeringsverktyget i Design.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att markera objekt i din design:

1. När du markerar via verktyget Markera i Design är grundinställningen att allt markeras i geometrin dvs punkter, linjer, brytlinjer och trianglar. Önskar du ändra vad som ska ingå i markeringen gå till högerpanelen - Alternativ. Alternativt högerklicka välj Alternativ.

2. Kryssa ur eller i de objekttyper som du vill ska ingå i markeringen under Multimarkering.

3. För att markera objekt i scenen håller du ner vänster musknapp och drar en rektangel över de objekt som ska ingå i markeringen. Kortkommandot för att aktivera markering är hålla in Ctrl. Med markeringsverktyget aktiverat panorerar du i scenen med mitthjulet på musen.

4. För att avmarkera objekt så håll in Shift och dra en markering över de objekt som du inte vill ha med.