SkyMap Design
Skapa punkter på linje med önskad linjesegmentlängd

Här beskrivs hur du skapar punkter på en linje med önskad linjesegmentlängd.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att skapa punker på en linje med önskad linjesegmentlängd.

1. Markera den linje som du önskar skapa punkter i. Dubbelklicka på linjen för att den ska bli markerad dvs den blir grön. Alternativt högerklicka på linjen välj Markera linje/polygon.

2. Gå till Funktioner - Skapa linjesegment i högerpanelen alternativt kortkommando L.

3. Ange önskat värde för linjesegmentlängd i meter. Linjen kommer att segmenteras upp i det angivna värdet och du ser ett estimerat antal punkter.

4. Klicka på Bekräfta.

5. Linjen har nu segmenterats upp med det angivna värdet.