SkyMap Design
Interpolera punkthöjder

Här beskrivs hur du interpolerar punkthöjder på en markerad linje.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att interpolera punkthöjder:

1. Under sektionen FUNKTIONER klickar du på Interpolera punkthöjder.
    Den här funktionen gör det enkelt för dig att skapa en interpolering.

Funktionen har tre olika interpoleringsmetoder:

1. Mellan start- och slutpunkt
      Behåller originalhöjden på startpunkten och slutpunkten och skapar ett jämnt fall mellan dem.

2. Mellan markerade punkter
      Fungerar som mellan start- och slutpunkt men behåller originalhöjden på varje markerad punkt.

3. Lutning från startpunkt
      Används för att skapa ett önskat fall i % mellan den första och den sista markerade punkten. Flera punkter kan markeras på vägen, och endast den första punkten kommer behålla originalhöjden.

2. Välj den interpoleringsmetod du vill använda i listan.

3. För de två första metoderna börjar du med att klicka på knappen Påbörja.

4. Välj startpunkt för interpoleringen genom att klicka på en startpunkt i din linje som ska interpoleras. Punkten blir då röd vilket symboliserar att det är en vald startpunkt och kommer att bibehålla sin höjd.

5. Använder du metoden Mellan start- och slutpunkt klickar du därefter på en slutpunkt i din linje. Punkten blir då röd vilket symboliserar att det är din valda slutpunkt samt att linjen mellan start och slut blir röd. Även slutpunkten kommer att bibehålla sin höjd.

6. Använder du metoden Mellan markerade punkter klickar du därefter på punkter i din linje där du önskar att dess höjd ska bibehållas och avslutar med att klicka på din slutpunkt. Punkterna där höjderna kommer att bibehållas blir röda på linjen.

7. Slutför interpoleringen genom att klicka på Bekräfta.

8. Använder du metoden Lutning från startpunkt börjar du med att ange en lutning i % som ska användas från startpunkten. Därefter klickar du på en slutpunkt i din linje som markerar mellan vilka punkter som lutningen ska interpoleras.

9. Slutför interpoleringen genom att klicka på Bekräfta.