SkyMap Design
Skapa offset från linje

Här beskrivs hur du skapar en offset på en linje i Design.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att skapa en offset från linje:

1. Markera polygonen och gå till sektionen Funktioner - Skapa offset alternativt kortkommando O.

2. En parallella grön linje skapas i grafiken där du nu klickar på önskad sida för att bestämma offset. Om du inte använder någon funktion under Snapp eller Placering får den parallella linjen samma egenskaper som sin förälder.

3. Det går också använda Skapa offset med en relativ höjd som funktion under Snapp. Här finns även andra val för höjd och lutning. Med hjälp av dessa val kan du skapa en slänt med en önskad lutning.

4. Det går också använda Skapa offset med en fast längd. Den här funktionen finns under Placering - Längd. Här finns även andra val för vinkelrät, position och skär/fyll. Med hjälp av dessa val kan du skapa en slänt till skärning av ett annat objekt i scenen eller till punktmolnet.