Smartlisten beheren

In dit artikel leggen we uit hoe u gemakkelijk een Smartlist toevoegt.

Kevin Bagayoko avatar
Geschreven door Kevin Bagayoko
Meer dan een week geleden bijgewerkt

INTRO

Smartlisten zijn specifieke segmenten of doelgroepen binnen uw bestaande ledenbestand. U kunt deze optie gebruiken om bepaalde consumptiepatronen in kaart te brengen, promoties te versturen en meer.

Stap 1: Smartlisten toevoegen.

Log in op uw Back Office > ga naar "Marketing" > ga naar "Smartlists" > klik op "Een Smartlist toevoegen" > en voltooi het formulier (naam en beschrijving).

Stap 2: filters toevoegen.

Zodra u een Smartlist heeft aangemaakt kunt u er dubbel op klikken om alle verschillende opties te zien. De onderstaande hoofdcategorieën hebben meerdere subcategorieën om de gewenste informatie te tonen.

Hoofdcategorieën

Beschrijving

Ledeninformatie

Informatie gebaseerd op profielgegevens, zoals geslacht of inschrijfdatum

Kaarten

Informatie gebaseerd op het gebruik van lidmaatschappen, zoals overige kredieten.

Reserveringen

Informatie gebaseerd op de reserveringen en gebruiksgeschiedenis, zoals de laatste reservering of het totaal aantal reserveringen.

Aankopen

Informatie gebaseerd op het aankoopproces en betaalinformatie.

Stap 3: berichten toevoegen en versturen.

HANDMATIGE BERICHTGEVING

Klik op "Een bericht versturen" om handmatig leden in uw Smartlist te benaderen. Selecteer uw gewenste communicatiekanaal (e-mail, e-mailsjabloon, sms of push-notificatie). Stel alles omtrent uw bericht naar wens in en klik op "Verzenden".

AUTOMATISCHE BERICHTGEVING

U kunt regels toevoegen om bepaalde e-mailsjablonen, sms'jes en/of push-notificaties direct te versturen zodra een lid aan de voorwaarden van uw Smartlist voldoet.

Dit kunt u onder "Automatische berichtgeving" instellen:

• Aanmelding: verstuur een bericht dat verstuurd wordt zodra een lid in uw specifieke Smartlist gezet wordt.

• Afmelding: verstuur een bericht dat verstuurd wordt zodra een lid in uw specifieke Smartlist verlaat.

Stap 4: statistieken inzien.

Onder de kopjes "Campagne" en "Statistieken" kunt u alle details van uw verzonden berichten bekijken, zoals het aantal openingen van een e-mail.

Stap 5: Smartlisten exporten.

Verder kan het voorkomen dat u een Smartlist wilt exporten. Dat kan als Excel-bestand via deze knop: "Smartlist exporteren".

VOLTOOID!