Je snelheid verbeteren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Snelheid is het vermogen van je bekkenbodem om snel samen te knijpen en te ontspannen. Een snelle bekkenbodem helpt je te reageren op plotselinge bewegingen (zoals van houding veranderen, lachen of niezen).

De snelheidsindicator van Perifit wordt tijdens de Fitnesstest berekend als het aantal pulsen dat je in 10 seconden kunt uitvoeren. Een essentieel (en zeer uitdagend!) onderdeel van Speed is je vermogen om spanning los te laten en je bekkenbodem terug te brengen naar een volledig ontspannen toestand. Als je moeite hebt met dit onderdeel, lees dan ons artikel over Ontspanning verbeteren.

Tips om aan snelheid te werken

• Gebruik het Flipper Beach-spel

Oefening in het oefenlab om Speed te oefenen

Begin ontspannen. Neem de tijd als dat nodig is.

Doe vervolgens zoveel mogelijk pulsen (ga van de onderkant van het scherm naar je maximale kracht). Je kunt beginnen door deze oefening 10 seconden te doen. Als je je eenmaal op je gemak voelt, verhoog je de duur van de oefening naar 20 seconden en daarna naar 30 seconden.