Skapa linjer

Här beskrivs hur du skapar linjer i SkyMap Design.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att skapa linjer i Design.

1. Skapa en ny geometri eller editera en befintlig för att komma in i editeringsläget.

2. I verktyget kan du nu skapa linjer bestående av en eller flera punkter. Klicka på en önskad position i scenen för den första punkten och fortsätt klicka ut punkter i linjesegmenten. Du kan även ange en Höjd via Snapp - Höjd för punkten men det måste göras innan punkten skapas i linjesegmentet.

3. För att radera ett linjesegment du pekar på segmentet och högerklickar - Ta bort linje alternativt kortkommandot Delete.

4. För att avsluta ett pågående linjesegment trycker du på Esc eller högerklickar och väljer Avsluta linjesegment.