Skapa punkter

Här beskrivs hur du skapar punkter i Design.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att skapa punkter i Design.

1. Skapa en ny geometri eller editera en befintlig för att komma in i editeringsläget.

2. I verktyget skapar du punkter i scenen genom att välja verktyget Punkt i högerpanelen och klickar på önskad position. Har du linjeverktyget aktiverat kan du trycka på P för att skapa en punkt där du håller muspkaren. Det går även att använda Position under sektionen Placering för att ange koordinaterna i inmatningsfältet. Man kan även ange en höjd via sektionen Placering och där välja Höjd för punkten men det måste göras innan punkten skapas i scenen via tex kortkommandot P.

3. Har du punkter i en CSV eller TXT-fil kan du importera dessa via Funktioner - Importera.

4. Behöver du flytta en punkt högerklicka på punkten och välj Flytta punkt. Klicka ut den nya positionen för punkten med vänster musknapp.

5. För att radera en punkt högerklicka och välj Ta bort punkt. Kortkommando för att ta bort punkt är Delete efter att du pekar på punkten med muspekaren.