Boek jouw apparatuur in huur

Inboeken en uitboeken van artikelen op jouw order

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn twee manieren om jouw apparatuur in huur te boeken; Je kunt de 'Uitboeken' functie gebruiken om handmatig artikelen in huur te plaatsen, of je kunt 'Te verzenden' gebruiken om een transport te creëren en een chaffeur toe te wijzen om foto's en handtekeningen vast te leggen zodra de aflevering is bevestigd.

• Uitboeken is een snelle manier om verhuurartikelen uit te geven aan jouw klanten. Het kan zijn dat je ze onmiddelijk In Huur wilt zetten en de afleverbon wilt creëren die je mee kunt nemen om afgetekend te worden door de klant. Of de klant kan voor je staan en je ze ter plekke af wilt laten tekenen voor acceptatie.

Deze gids zal behandelen hoe je Uitboeken dient te gebruiken, maar als je meer wilt weten over het Verzenden proces om automatisch artikelen in huur te zetten zodra aflevering is bevestigd zien dan graag https://intercom.help/OnRent/en/articles/4298752-order-dispatch - Afleveren staat jou toe om te "markeren voor aflevering" en later te bevestigen en de artikelen in huur te boeken.

Aan de slag

Om apparatuur uit te boeken, navigeer naar het order overzicht scherm en selecteer Actie > Uitboeken.

Klik de vakjes aan van de artikelen die je wilt uitboeken en selecteer Uitboeken accepteren. Jouw artikelen zullen dan op verhuurd worden gezet en afleverbon zal worden getoond op het scherm - Dit creëert een transportbeweging die je kunt zien op het Transporten tabblad.

Er is een optie binnen een gebruiker rol die jou toestaat om te beslissen of de Afleverbon op het scherm verschijnt wanneer je een uitboeking bevestigt - het kan van pas komen als het document op dat moment verschijnt, om te kunnen e-mailen of een handtekening van een klant te verkrijgen.

Echter als je het niet hoeft te doen en mogelijk besluit dat je het later wilt voorvertonen / laten aftekenen, kun je het herprinten vanuit het Order > Transporten menu.

Status terugdraaien

Als je iets hebt toegewezen of per ongeluk hebt uitgeboekt of je het artikel wilt annuleren zonder door het inboeken proces te hoeven gaan, kun je naar de voorgaande status terugdraaien met gebruik van de Terugdraaien optie in het actie menu.

Als je probeert om de order in zijn geheel te verwijderen dan zul je niet in staat zijn dit te doen als er tenminste een artikel uit huur geboekt is, in dat geval zul je de Terugdraaien moeten gebruiken voor elk artikel en dan kan je de order verwijderen. Houd er rekening mee dat je ook alle concept facturen die gelinkt zijn aan de order zult moeten verwijderen.

Transporten - Annuleren van alle uitgeboekte artikelen op één bepaalde Afleverbon.

Op het order overzichtscherm is een Transporten optie wat jouw tijdlijn van gebeurtenissen op jouw order is. Dit scherm toont artikelen die uitgeboekt of geretourneerd zijn en behoudt de aflevering- of retournotitie voor jouw administratie.

Je kunt ook een retournering/levering terugdraaien of annuleren vanuit het actie menu.

Opmerking: Als je meer dan zes regels hebt, selecteer dan de 'View' optie om meer van de uitgeboekte artikelen te zien.

Inboeken

Om je apparatuur in te boeken, volg hetzelfde proces als bij uitboeken. Selecteer Actie > Inboeken, vink de vakjes voor de artikelen die je wilt inboeken aan en selecteer de blauwe Inboeken accepteren knop.

Wil je meer ontdekken? Begin een conversatie met gebruik van de blauwe hulp ballon in de hoek rechtsonder van jouw systeem.