De transactiestatus ‘Bezig’
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is er met de transactie aan de hand wanneer de status ‘Bezig’ is?

Wanneer je een nieuw ondertekenverzoek aanmaakt wordt er een verzoek verstuurd naar de Signhost server om dit te verwerken. Aangezien dit verwerken tijd kost, komt de status allereerst op ‘Bezig’ te staan. De server is nu het ondertekenverzoek aan het verwerken voordat het actief wordt. Gemiddeld genomen duurt dit 1 tot 30 seconden, afhankelijk van de drukte bij de server, en de grootte van de documenten die worden meegestuurd.

‘De status blijft langer op ‘Bezig’ staan!’

Wanneer de status na 5 minuten nog steeds op ‘Bezig’ staat is er waarschijnlijk iets aan de hand met deze transactie. Het is zeer waarschijnlijk dat de meegestuurde documenten de oorzaak zijn van deze fout. Je kan het document zelf analyseren op de volgende punten:

• Is het document van het type .pdf, en is er geen logica of beveiliging ingebouwd (wachtwoord beveiligd)?

• Zijn er invulbare velden gebruikt? Zo ja, hebben deze allen een unieke naam? Bijvoorbeeld naam1, naam2 etc.

• Staan alle signertags of handtekeningenvelden correct? Komen (bij gebruik van de API) de custom signertags overeen met de tags in het document?

Wanneer het een document betreft welke alleen ondertekend hoeft te worden kun je proberen om het document te printen naar PDF. Op deze manier worden alle eventuele onzichtbare zaken die ook op het document zitten verwijderd. Vaak lost dit het probleem op.

Heb je de transactie opnieuw verstuurd, en blijft de status wederom op ‘Bezig’ staan? Stuur dan een mailtje naar support@signhost.com met de document(en) als bijlage en screenshots van de transactiedetails en audit trail. Wij gaan hier vertrouwelijk mee om, en verwijderen deze na onze analyse.

Ons support team helpt je graag verder via de chat of mail naar support@signhost.com