Ansøgningen

I denne artikel introduceres du til opbygningen af den individuelle ansøgning.

Marie-Louise Bøving-Andersen avatar
Skrevet af Marie-Louise Bøving-Andersen
Opdateret over en uge siden

Den individuelle ansøgning er bygget op af fanerne "Ansøgning", "Oplysninger", "Beskeder" og "Aktivitet". I denne artikel gennemgår vi elementerne på fanen "Ansøgning".

Den individuelle ansøgning

Når du klikker på en ansøgning på listevisningen, åbner ansøgningen i højre side af skærmen. Du kan gå til næste eller forrige ansøgning ved at benytte pilene i toppen af den individuelle ansøgning eller ved at klikke på en anden ansøgning på listevisningen.

På hver ansøgning finder du øverst i højre hjørne en genvej til at flytte ansøgningen direkte til en af listerne (Læs mere om listerne her). Du har også mulighed for at printe ansøgningen. Ansøgningens vedhæftninger skal dog udprintes individuelt.

OBS! Så snart ansøgerdata printes/downloades fra systemet, er det fondens ansvar at efterleve gældende GDPR-regler i henhold til at opbevare, bruge og slette data korrekt. Printes data fra systemet, skal dokumenterne opbevares aflåst i perioden hvor de anvendes. I skal ligeledes makulere printede dokumenter med ansøgerdata når behandlingen er afsluttet (Læs mere om god håndtering af ansøgerdata her).

Ansøgningens opbygning

Indholdet af den individuelle ansøgning afspejler jeres opsætning af ansøgningsperioden. Herunder, hvilke kriteriespørgsmål og typer dokumentation I valgt at efterspørge.

Den individuelle ansøgning indeholder som standard:

Reference

Øverst på ansøgningen har du mulighed for at tilføje en reference til den specifikke ansøgning. Referencen skal forstås som et frit tekstfelt, som I kan bruge alt efter jeres behov. Mange fonde benytter referencen til at kategorisere ansøgningerne yderligere på listevisningen.

En reference kan således være et bestyrelsesmedlems initialer, et medlemsnummer, en overenskomstgruppe, en bedømmelse eller øvrige indikatorer, der kan hjælpe jer i behandlingsarbejdet.

Når du tilføjer en reference vil den være synlig for alle jeres inviterede brugere i Grant Compass. Du kan ændre eller slette referencen helt frem til perioden afsluttes endeligt (Læs mere om afslutning af ansøgningsperioder her).

Formålsbeskrivelse

Under "Formålsbeskrivelse" står ansøgers korte resumé. Det er obligatorisk for alle ansøgere at give ansøgningen en titel og skrive et kort resumé på op til 700 tegn.

Hvis I har bedt om en motiveret ansøgning, findes den også vedhæftet under dette punkt. Du åbner et vedhæftet dokument ved at klikke på det.

Benyt de vandrette pile for at bladre mellem ansøgningens vedhæftninger, såfremt der er flere end en. Vedhæftningen kan printes ved at klikke på print-ikonet i toppen af dokumentet.

OBS! Så snart ansøgerdata printes/downloades fra systemet, er det fondens ansvar at efterleve gældende GDPR-regler i henhold til at opbevare, bruge og slette data korrekt. Printes data fra systemet, skal dokumenterne opbevares aflåst i perioden hvor de anvendes. I skal ligeledes huske at makulere printede dokumenter med ansøgerdata, når behandlingen er afsluttet (Læs mere om god håndtering af ansøgerdata her).

Kriterier

Under "Kriterier" kan du se ansøgers obligatoriske svar på ansøgningsskemaets kriteriespørgmål. I definerer selv kriteriespørgsmålene og kan gøre det alt efter jeres behov for at kunne tilgå relevante informationer fra ansøgningen hurtigt (Læs mere om kriteriespørgsmål her). Du kan tilføje ansøgers svar til listevisningen.

Økonomi

Under "Økonomi" står ansøgers ansøgte beløb. Hvis det er tilvalgt af jer i opsætningen af ansøgningsskemaet, vil ansøgerens vedhæftede budget også være at finde her.

Vurdering

Under "Vurdering" kan du angive din vurdering af ansøgningen. Du kan ændre din vurdering, så mange gange du vil. Din vurdering vil indgå i "Samlet vurdering", som er et gennemsnit af alle fondsmedlemmer angivne vurdering. Det er en god idé at aftale internt i fonden, hvordan I benytter vurdering.

Du tilføjer vurderinger til din listevisning ved at trykke på møtrikken og tilvælge punkterne.

Allokeret støtte

Under "Allokeret støtte" kan du allokere et bevillingsbeløb til den specifikke ansøgning. Beløbet kan ændres helt frem til ansøgningsperioden afsluttes endeligt.

Efter godkendelse af ansøgninger til bevilling, kan den tildelte støtte dog kun ændres til et lavere beløb end det allerede godkendte - aldrig et højere.

Alle fondens inviterede brugere kan allokere et beløb, ligesom at beløbet er synligt for alle brugere. Beløbet er ikke synligt for ansøgeren. Hver gang beløbet opdateres, registreres dette under fanen "Aktivitet" (Læs mere om aktivitetsfanen her).

💡 Forinden ansøgningsbehandlingen påbegyndes, er det er en god idé at aftale, hvem i bestyrelsen der allokerer midler til ansøgningerne. På den måde sikrer I, at I internt i bestyrelsen ikke overskriver hinandens forslag til allokering. Bestyrelsen kan eventuelt afgive forslag til bevilling i kommentarsporet på den individuelle ansøgning.

Indtægtsart

Når du har bevilliget ansøgerne, har du mulighed for at indtaste indtægtsarten. Indtægtsarten er en 4-cifret kode, som du skal bruge hvis du skal masseindberette eIndkomst for legatmodtagere på skat.dk. Du kan læse mere og finde en oversigt over indtægtsarter på skat.dk: Indtægtsarter.

Indtægtsarten vil fremgå i skattefilen, når du downloader den fra Grant Compass. Læs mere om download af skattefilen her.

OBS! Feltet til indtægtarten er først synlig og kan indtastes i ansøgningen når du har bevilliget ansøgere i en given periode.

Andre ansøgninger

Når I har opbygget en historik på platformen - det vil sige, at I har haft én eller flere aktive og færdigtbehandlede perioder - kan I under punktet "Andre ansøgninger" se om ansøgeren har søgt fonden før. Der vil fremgå titel på støtteområdet, hvornår ansøgeren har søgt, afgørelse på ansøgningen samt søgt/bevilget beløb.

Øvrige dokumenter

Under "Øvrige dokumenter" ligger de obligatoriske og/eller valgfrie dokumenter, som I specifikt har defineret i opsætningen af ansøgningsperioden.

Udskift dokumenter

På alle dokumenter i ansøgningen fremgår en hængelås, der giver ansøgeren mulighed for, at udskifte et allerede vedhæftet dokument i ansøgningen med et nyt.

Ansøger kan ikke selv låse op for udskiftning, men skal henvende sig aktivt til jer herom. Når I har givet ansøger tilladelse til udskiftning, modtager de en mail om, at det nye dokument kan tilføjes til ansøgningen.

Under fanen "Aktivitet" fremgår det, hvem af fondens brugere, der har låst op for udskiftning af et dokument samt hvilket dokument der er udskiftet.

Interne kommentarer

Nederst i ansøgningen finder du fanen til interne kommentarer mellem fondens brugere. Her kan I skrive og læse hinandens kommentarer til den pågældende ansøgning. Kommentarerne er udelukkende til internt brug, og ansøger vil derfor aldrig kunne se dem.

Du kan iøvrigt se, hvilke ansøgninger der er kommet nye kommentarer på ved at tilføje "Aktivitet" til listevisningen under tandhjulet i højre hjørne. Hvis der er en lille orange prik ud for taleboblen, ligger der en kommentar fra en anden af fondens brugere, som du endnu ikke har læst. De orange notifikationsikoner er således brugerspecifikke.

Egne noter

Hver bruger eller bestyrelsesmedlem har mulighed for tilføje egne kommentarer og noter til den specifikke ansøgning under fanen "Egne noter" nederst på ansøgningen. Noterne er hverken synlige for øvrige af fondens brugere eller for ansøgeren.

Vi har udvalgt følgende artikler, som kunne være relevante for dit videre arbejde: