Alla samlingarÖvrigt
Se mer av Mowin med rätt zoom
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Problemet

Windows har bestämt att vissa skärmstorlekar ska zoomas in så att text och ikoner blir lättare att se. Problemet är att system som Mowin kräver att mycket data presenteras på en och samma sida.

Här är ett exempel på hur Mowin kan se ut för dig när zoomnivån på din dator är inställd att zooma in skärmen 150%, vilket är väldigt vanligt.

Lösningen

Vi gör så att Windows inte zoomar in. Detta gör vi genom att ändra zoom från 150% till 100% zoom.

1. Sök nere till vänster i Windows

Windows 10 eller lägre sök "Gör allt större"

Windows 11 sök "skala"

2. Under sektionen Gör allt större ändra till 100%

Windows 11

Om du inte vill ändra din Windows-zoom så kan du ändra zoomen i din webbläsare istället. Zoomen kommer endast ändras på den fliken som du väljer att ändra zoomen på, och den behåller zoomen även om du stänger fliken.

Längst upp till höger i Firefox (3 streck) och Chrome (3 prickar) kan du öppna en meny. Leta efter Zoom och zooma ut tills du är nöjd. Om Windows är 150% kan du ändra din webbläsarzoom till 67%.

Resultatet

Genom att ställa in Windows till 100% zoom kommer du att få ut mer av Mowin och se mer data utan att behöva scrolla.