Alla samlingarÖvrigt
Tillåt Urklipp

Hur man aktiverar funktionen i Mowin för att kopiera och klistra in text direkt i celler utan att vara i redigeringsläge

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Mowin finns en funktion som gör att du kan kopiera och klistra in text i en cell utan att vara i redigeringsläge (t.ex. genom att dubbelklicka på en cell). Detta är något som du säkert känner igen från Excel eller Google Sheets.

För att kunna klistra in text i Mowin när ett textfält inte är markerat måste webbläsaren ha din tillåtelse att göra det.

Anledningen till att den här frågan dyker upp är för att en markerad cell i Mowin inte är ett riktigt textfält.

För att kunna utnyttja den här funktionaliteten, följ stegen nedan beroende på vilken webbläsare du använder. Detta är 100% säkert i Mowin. Begränsningen finns där för att skydda dig mot webbsidor du inte litar på.

Vi rekommenderar att du använder Chrome om den här funktionen är viktig för dig.

Chrome

Ser du ingen knapp eller förfrågan?

Om du har råkat Blockera så kan du tillåta igen genom att klicka på hänglåset uppe till vänster och sen klicka på knappen till höger om Urklipp.

Firefox

1. Skriv about:config i adressfältet

2. Klicka på Acceptera

3. Sök efter dom.events.asyncClipboard.readText

4. Längst ut till höger på raden klicka på ikonen

5. Om det nu står true i mitten på raden är du klar.

6. Starta om webbläsaren

7. Nu kan du klistra in text direkt i cellen. Tyvärr kommer det alltid upp en bekräftelse från Firefox, som ej går att ta bort. Klicka på bekräftelsen Klistra in.