Alla samlingarArbetsorder
Rabatt och Påslag

Justera rabatt och påslag för dina arbeten. Rabatt för enskild arbetsorder, Påslag eller rabatt för specifik grossist, Rabatt i kundkort

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns flera sätt att justera rabatt och påslag för dina arbeten i Mowin.
I denna guiden går vi igenom:

Rabatt för enskild arbetsorder

Om du vill ge rabatt för en specifik kund, kanske för ett engångstillfälle,
följ dessa steg:

1. Navigera till Arbetsorder

Klicka på ikonen av en skiftnyckel i huvudmenyn

2. Välj arbetsorder

Hitta och klicka på den önskade arbetsordern där du vill ge rabatt

3. Justera priser

Beroende på vilken typ av post du vill ge rabatt på, följ motsvarande steg:

Arbetstid

• Gå till fliken Arbetstid

• Under Utpris, justera priset för att ge önskad rabatt till kund

Resa

• Gå till fliken Resa

• Under Utpris, justera priset för att ge önskad rabatt

Material

• Gå till fliken Material

• Hitta sektionen som heter Rabatt

• Skriv in önskad rabatt till kund i procent eller kronor

Påslag eller rabatt för specifik grossist

För att justera påslag eller rabatt hos en specifik grossist:

1. Navigera till Admin

Klicka på Admin i huvudmenyn

2. Öppna Grossister

Välj fliken Grossister

3. Välj grossist

a. Hitta den önskade grossisten i listan

b. Klicka på kugghjulsikonen bredvid grossistens namn

4. Aktivera påslag
    Markera kryssrutan för - Använd mitt inpris med påslag som utpris

5. Justera påslag
    I rutan bredvid, ange önskat påslag i procent

Rabatt i kundkort

För att ge en permanent rabatt till en specifik kund:

1. Navigera till Arbetsorder

Välj en arbetsorder för den aktuella kunden

2. Öppna kundkortet
    Klicka på pennikonen bredvid kundens namn för att öppna kundkortet

3. Gå till Priser

I kundkortet, välj Priser i menyn.

4. Anpassa priser

Här kan du nu skräddarsy priserna för kunden:

• Ange rabatt i procent eller kronor

• Justera timpris för olika typer av arbete

• Ställ in speciella priser för specifika artiklar

Tips och tricks

• Kom ihåg att rabatter i kundkortet gäller för alla framtida arbetsordrar för den kunden

• Du kan alltid göra ytterligare justeringar på enskilda arbetsordrar vid behov

• Kontrollera alltid den totala summan efter att du har applicerat rabatter för att säkerställa att priset är korrekt

Nyckelord: Rabatt, Påslag, Arbetsorder, Grossist, Kundkort, Prissättning, Mowin, Timpris, Materialpris, Kundspecifika priser